Španija dobija novog prvaka u LoL-u

LOL 26. mar 201912:28 > 12:30
Podeli:
lvp superliga

Akademija LEC ekipe Splyce je napravila ogromno iznenađenje savladavši u plolufinalu plejofa LVP lige dvostrukog prvaka Španije MAD Lions ubedljivim 3-0 rezultatom.

Od kako su čak tri učesnika LEC-a rešila da pošalju svoje akademije u LVP SuperLigu čini se da je konkurencija u njoj jača nego ikad. Četiri tima su vodila žestoku borbu za vrh tokom regularnog dela sezone, a na kraju je MAD Lions završio prvi ispred akademije Origena. Podsetimo, u Španiji je je prvo mesto u grupnoj fazi važnije nego u bilo kojoj drugoj regionalnoj ligi, jer kod njih važe malo drugačija pravila i umesto da dva najbolja tima iz plejofa idu u EU Masters, tamo idu prvak grupnog dela takmičenja i krajnji šampion, zbog čega će MAD Lions i pored poraza u polufinalu imati priliku da odbrani barem titulu na EU Mastersu.

U plejofu LVP lige videli smo iznenađenje već u prvoj rundi kada je su Penguins savladali 3-1 Vodafone Giants.Spain za koji igra naš Aljoša „Mlica“ Kovandžič. Ali to nije bilo ni blizu neočekivanog ishoda koji smo videli u prvom polufinalnom duelu u kojem su Splyce Vipers počistili MAD Lions.

Za igrača utakmice je proglašen Andrei „Orome“ Popa koji je u sudaru balkanskih top lejnera bio bolji od Pavla „Yoppa“ Kostića. Orome je dva puta igrao Vladimira i jednom Cho’Gatha, uspevajući da neutrališe Yoppin carry potencijal na Akali, Ireliji i Kennenu. U duelu bivših EU LCS ADC igrača, bolje se pokazao Aleš „Freeze“ Knežinek koji je završio meč sa ukupnim 12-1-17 skorom, a ništa manje sjajan nije bio ni mid lejn carry ekipe Jorgen „Hatrixx“ Elgaen koji je na kraju meča imao 14-1-18 skor.

Splyce Vipers će se za titulu boriti sa pobednikom meča između akademije Origena i ekipe Penguins.