LEC plejof: Splyce prejak za SK Gaming

LOL 31. mar. 201914:26 > 14:28
Podeli:
Riot Flickr

Splyce je zakazao duel sa Fnaticom u narednoj rundi plejofa 2019. prolećne sezone LEC lige savladavši SK Gaming 3-1 u drugom plejof meču evropskog LoL šampionata.

SK Gaming se pokazao kao ozbiljan protivnik čak su i poveli nakon očekivano duge prve partije koja je trajala preko 40 minuta. Prvi gejm ćemo pamtiti po povratku Hecarima u profesionalni LoL, što je nešto o čemu se priča već neko vreme, kao i Urgotovo pomeranje u džunglu, nakon duge vladavine na top lejnu.

Drugu partiju je obeležio Kasper „Kobbe“ Kobberup, član MVP petorke LEC lige i ispostaviće se kasnije i igrač ove utakmice. Ovoga puta je demonstrirao svoj skill sa Xayom, uz 10 killova i 8 asistencija u ukupno 20 killova svog tima.

Možda je Kobbe obeležio meč kao igrač, ali kao heroj u centru pažnje je definitivno bila Rek’Sai. Igrana u svim partijama sem prvoj u kojoj je bila banovana, doduše dva puta na gubitničkoj strani, a najviše utisaka i komentara je pobrala u četvrtoj odlučujućoj partiji u kojoj joj je igrao Oskar „Selfmade“ Boderek. Poveo je SK i činilo se da će biti blizu izjednačenja, imali su čak 5 zmajeva pred kraj partije, ali su znali da ne smeju dozvoliti ekipi Splyce da odugovlači jer su imali Kobbea na Vayneu uz podršku Shena, Jarvana i Brauma, zbog čega je Selfmade napravio Infinity Edge na Rek’Sai, nešto što se retko viđa, ali u ključnim momentima nije uspeo da pogodi critical hit udarce i nada SK Gaminga o prolasku dalje je utihnula nakon 40 minuta igre.

Splyce zasluženo ide dalje, pokazali su da su boji tim, ali da bi mogli da pariraju Fnaticu koji 11 partija ne zna za poraz, moraće da pokažu nešto što do sada od njih nismo nikada videli. Da li imaju nekog keca u rukavu u vidu čudnog pika na topu ili džungli, videćemo sledećeg vikenda kada je na programu duel ovih timova.