Selfmade zvanično najbolji novi igrač u LEC ligi

Podeli:
Riot Flickr

Igrač SK Gaminga Oskar "Selfmade" Boderek je ubedljivo pobedio u glasanju za najboljeg rukija u 2019. prolećnoj sezoni LEC lige, dok je za najboljeg trenera proglašen Andre Guilhoto, trener Origena.

Koliko je Selfmade bio vitalan u plasmanu SK Gaminga u plejofu najbolje pokazuje činjenica da je proglašen za MVP-a u sedam od ukupno devet pobeda koliko su ostvarili u grupnoj fazi prvenstva. Selfmade je sa ovom cifrom ujedno i igrač sa najviše MVP titula u regularnom delu sezone, što i ne čudi kada se uzme u obzir koliko je dominantno igrao u pobedama svog tima.

On je sa ukupno 123 poena u glasanju ubedljivo ostavio iza sebe novog mid lejnera Fnaitca Tima „Nemesis“ Lipovšeka (55 poena) i Mareka „Humaonid“ Brazdu (53 poena) mid lejnera ekipe Splyce.

Skoro pa podjednako ubedljiv u odnosu na rivale je bio i Andre Guilhoto u glasanju za trenera sezone. On je imao 90 glasova, dok je Hadrien „Duke“ Forestier na drugom mestu sa 47 glasova. Na trećem mestu se nalazi slavni trener ekipe Vitality Jakob „YamatoCannon“ Mebdi, iako je njegov tim pokazao dosta taktički slabu igru pred kraj sezone i u plejofu gde su doživeli težak poraz od Fnatica.