Riot otkrio patch 9.8 na kom će se igrati MSI 2019

LOL 17. apr. 201911:06 > 11:08
Podeli:
Riot

Sada znamo detalje jednog od dva najvažnija LoL patcha u godini.

Iako je igračima LoL-a svaki patch bitan, dva se posebno izdvajaju za esport fanove, a to su oni na kojima se igraju dva najveća internacionalna takmičenja, Mid Season Invitational i Svetsko prvenstvo.

Upravo je predstojeći patch 9.8 jedan od njih a kao što je čest slučaj u poslednje vreme, top lejneri su u centru pažnje. Igrači su pomalo razočarani da Riot nije dirao Vladimira i Riven koji terorišu top lejner, ali možda sada isplivaju na površinu novi heroji koji će moći da im se adekvatno suprotstave.

U pitanju su Renekton i Fiora koji dobijaju zaista velike buffove. Renekton pored buffa na statove dobija mnogo veće lećenje na Q (za 33% na prvom nivou magije), dok Fiora dobija veći damage i duži stun na Riposte i smanjenu cenu na E magiju sa 60 na 40 mane na poslednjem nivou.

Jedna od interesantnijih promena je i to što se Gnarov ultimate smanjuje na poslednjem nivou sa 80 na 30 sekundi, što znači da uz dovoljno CDR-a možete ga duplo produžiti, tačnije baciti dva puta za redom, ali da bi do toga došli morate žrtvovati rune koje koristite, tako da nije još sigurno koliko će ova taktika biti isplatljiva.

I dok su neki heroji izbegli nerf, Kayle nije. Da bi se omogućilo protivnicima da iskoriste njenu slabiju igru na početku smanjeni su joj damage, armor i brzina napada na prvom nivou.

Od top lejn tenkova, Nautilus je dobio buff na Q koji sada pravi mnogo više štete, dook je Ornn preko pasivne magije dobio buff na kasnu fazu igre. Nismo sigurni koliko Signed može da se računa u tenkove, ali treba napomenuti da je i on dobio velike buffove u vidu povećavanja slow-a na W sa 40% na 60%, regeneracija healtha na prvom nivou sa 8 na 9.5 dok je magiji Fling (E) mana cost na poslednjem nivou smanjen sa 140 na 100.

Ako se spustimo malo ispod top lejna, do džungle, videćemo da i tamo ima velikih promena. Najbitnija je svakako ona koju je dobio Kayn čija E magije Shadow Step sada ima CD 8 sekundi na svim nivoima, umesto 21/19/17/15/13 kako je bilo ranije.

Buffove na damage su dobili i Sejunai i Trundle, što bi trebalo da im omogući da se nose sa agresivnim herojima kao što je Lee Sin koji trenutno dominira profesionalnim LoL-om.

Od itema najbitnija je promena na Blade of the Ruined King oružiju koje će sad koštati 3300 umesto 3200 golda (Bilgewater Cutlass će koštati 1600 umesto 1500), što može dovesti do većih promena u profesionalnoj bot lejn meti.

Listu svih promena možete pročitati na Riotovom sajtu.