Akademija Misfitsa osvojila EU Masters

LOL 28. apr. 201919:54 > 20:01
Podeli:
Screenshot

Misfits Premier je van svih očekivanja uspeo da dođe od plejin faze do velikog finala i u njemu deklasira SK Gaming Prime 3-0 za titulu prvaka 2019 prolećne sezone EU Mastersa.

LAN završnica trećeg po redu izdanja European Mastersa je prošla bez previše uzbuđenja. Misfits Premier je sa 2-0 u polufinalu savladao oslabljeni MAD Lions za koji nije igrao top lejner Pavle „Yoppa“ Kostić zbog problema sa dobijanjem vize o čemu smo pisali ovde, dok je u sudaru akademija LEC timova SK Gaming Prime porazio Fnatic Prime uz odličnu igru Tonija „Sacre“ Sabalića, kog je danas pohvalio i mid lejner Fnatica na Tviteru.

Ovakav rasplet polufinalnih mečeva je značio ne samo da ćemo zasigurno dobiti novog šampiona, već i da će se u finalu borbiti dva tima koja su došla iz plejin faze takmičenja, zbog čega se EU Masters veoma razlikuje od preostalih LoL internacionalnih takmičenja u kojima favoriti „dolaze“ u turnir tek kasnije.

Kada je reč o samom finalu, Misfits je potvrdio ulogu favorita, uzevši dve relativno lake pobede, dok smo jedino u drugoj partiji gledali zaista neizvesnu borbu do samog kraja. Iako se očekivalo da će u finalu solo lejneri voditi glavnu reč, na kraju se ispostavilo da je bot lejn zapravo igrao izuzetno važnu ulogu, pogotovo u prve dve partije.

AD Carry ekipe Misfits Matuš „Neon“ Jakubčik je briljirao sa 7-0-6 Sivir u prvoj partiji koju je francuska ekipa dobila za pola sata igre rezultatom 14-4.

On se ispostavio i kao ključni igrač u drugoj partiji u kojoj je SK čak i imao blagu prednost, uzimali su zmajeve uzeli su i prvog Barona, ali je Sacre uhvaćen u krucijalnom trenutku i SK nije mogao da iskoristi Barona na pravi način, nakon čega je Misfits iskoristio to što su imali bolji sastav heroja za velike timske borbe i odneo pobedu koja ih je dovela na korak do titule.

Treću partiju je obeležio mid lejner Misfitsa Adam „LIDER“ Ilyasov, trenutno prvi igrač EUW servera koji je uz Sacrea privukao najviše pažnje tokom celog turnira i istakao kandidaturu za mesto u jednom od LEC timova. SK je bio primoran da banuje njegovu Akali i Zeda, zbog čega je mogao da uzme Ireliu i demonstrira svoje umeće za 28 minuta napravivši devet killova uz samo jednu smrt i četiri asistencije.

Ovim je stavljena tačka na prolećno izdanje EU Mastersa, ali već za par dana nas očekuju novi uzbudljivi LoL esport mečevi, pošto od srede 1. maja počinje plejin faza MSI 2019.