Sacre od leta u LEC-u,menja Werlyba u A timu SK Gaminga

LOL 22. maj. 201916:16 > 16:18
Podeli:
Fortuna eSports

SK Gaming je danas objavio vest da će od naredne sezone u startnoj postavi tima igrati hrvatski top lejner Toni "Sacre" Sabalić, umesto Jorgea "Werlyb" Casanovasa.

U zvaničnom saopštenju se navodi da aktuelna top lejn meta više odgovara Sacreu, kao i da je zaslužio šansu nakon odlične igre na EU Mastersu gde je SK Gaming Prime stigao do finala.

Poznato je da je Werlyb još od dana kada je u EU LCS ligi igrao za Giants Gaming koristio relativno mali broj heroj što mu je oduvek bio nedostatak i to je verovatno jedan od razloga zašto je stručni štab rešio da Sacre dobije priliku da se dokaže.

Sacre se proslavio igrajući za najbolji tim sa ovih prostora – Insctinct Esports/SBB Esports/KlikTech, sa kojim je osvojio dve titule Fortuna Championship Seriesa i dve titule Esports Balkan Lige, a u međuvremenu je i bio na klupi za rezerve aktuelnog prvaka Evrope G2 Esportsa. Sredinom prošle godine karijeru nastavlja u Španiji gde je igrao za Dragons E.C. a u januaru 2019. prelazi u SK Gaming Prime.

On će biti drugi hrvatski igrač koji će zaigrati u elitnom evropskom LoL takmičenju, nakon sada već legendarnog Luke „Perkz“ Perkovića.