Blank nastavlja karijeru u Japanu

LOL 27. maj 201918:57 > 19:03
Podeli:
Screenshot

Bivši LoL prvak sveta Kang "Blank" Sungu će nakon pauze tokom prolećne sezone zaigrati tokom leta u LJL ligi kao član ekipe Sengoku Gaming.

Blank se proslavio igrajući za SK Telecom T1 u periodu od početka 2016. do kraja 2018. godine. Zajedno uz legendarnog Bae „bengi“ Seongwoonga je igrajući u džungli pomogao ekipi da dođe do svoje treće titule prvaka sveta 2016 godine, što je ujedno i kruna njegove dosadašnje karijere. Godinu dana kasnije Blank i SKT gube u finalu od ekipe Samsung Galaxy, a na kon katastrofalne prošle godine Blank, kao i većina igrača, napuštaju tim.

On je propustio prošlu sezonu ali se sada vraća na scenu kroz japansku LoL ligu. Sengoku Gaming je zauzeo četvrto mesto prošle sezone i uz Blanka smatraju da mogu korak dalje do plejofa i borbe za titulu koja bi ih odvela na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. Blank neće biti jedini igrač iz Koreje u ekipi, pošto u njoj već igra na ADC poziciji Song „OdduGi“ Kwangho, bivši član Busan Rising Stara.

Blank koji je dosta kritikovan tokom prošle godine je doneo dobru odluku time što je rešio da se vrati kroz Wildcard regiju, gde će moći da se uvežba i potencijalno povrati snagu za povratak u neku od vodećih LoL esport liga.