CLG savladao TSM nakon više od 1000 dana

Podeli:
Riot Flickr

Prošlo je tačno 1176 dana od kako je Counter Logic Gaming savladao poslednji put svoje rivale TSM u LCS ligi, a taj niz je prekinut u meču desetog kola letnje sezone, koji je pomogao CLG-u da ostanu na deobi prvi pozicije.

Sada već više nema nimalo dilema o kvalitetu igre Counter Logic Gaminga u aktuelnoj sezoni. Dobar start se nastavio tokom celog prvog dela sezone, a drugi deo su započeli na najbolji mogući način, pobedom u revanš meču protiv tima koji nisu pobedili duže od tri godine.

Poznato je da je CLG bio u velikoj rezultatskoj krizi nakon što su osvojili dve titule NA LCS lige, ali sve se promenilo sa letnjom sezonom i promenom top lejnera. Kim „Ruin“ Hyeongmin je uneo svežinu u tim, ali on je samo jedan delić mehanizma koji je proradio, kao što smo mogli videti u meču protiv TSM-a.

U njemu je oduševio jungler Raymond „Wiggily“ Griffin koji je solo killovima omogućio svom timu da već u 21. minutu uzme Barona i završi meč par minuta kasnije savršenim napadanjem na sva tri lejna istovremeno. U tome mu je najviše pomogao Tristan „PowerOfEvil“ Griffin koji je pravio ogromnu štetu protivničkim herojima i građevinama sa Corkijem.

Counter Logic Gaming sada deli prvo mesto sa ekipama Cloud9 i Team Liquid koje takođe imaju 7-3 skor i ako nastave sa ovakvom igrom biće zaisgurno jedan od glavnih kandidata u trci za plasman na Svetsko prvenstvo 2019.