ASUS ponovo savladao Zvezdu u derbiju EBL lige

LOL 31. jul. 201913:04 > 13:05
Podeli:
Screenshot

Tri kola pred kraj grupne faze pete sezone Esprots Balkan Lige dva tima su se izdvojila po kvalitetu igre u odnosu na konkurenciju, a upravo je njihov međusobni okršaj obeležio 11. kolo takmičenja.

U meču koji je pobednika doveo na korak do plejofa gledali smo Level Up i WiLD koji su delili treće mesto na tabeli nakon 10 kola. WiLD je očekivano poveo jer je Level Up imao spore heroje kao što su Vladimir i Azir, ali neodlučna mađarska ekipa nije znala kako da završi partiju i nakon više od 40 minuta Level Up je uspeo da preokrene stanje na mapi i dođe do tesne 21-20 pobede.

I u drugom meču dana Vladimir je obeležio partiju, ovoga puta u pitanju je bio duel između ekipa Random5 i ThePlan koji je očekivano pripao aktuelnim šampionima lige i sa ovom pobedom ostaju u trci za plejof. U pobedničkim redovima mora se izdvojiti support Borislav „Turanaga“ Botev koji je sa Yummi učestvovao u 24 od 25 killova svog tima.

U derbiju kola ASUS je savladao Crvenu Zvezdu iako su crveno-beli ušli u meč kao favoriti. ASUS je poveo preko topa da bi potom uvećavali prednost po celoj mapi uzimajući sve bitne objektive i za nešto manje od pola sata došli su do pobede ubedljivim 20-6 rezultatom.

Upper Echelon je održao korak sa Random5 savladavši tim sa dna tabele X25 Esports nakon još jedne veoma duge partije koja je trajala duže od 40 minuta. Oni su poveli u ranoj fazi partije i izgledalo je da će brže završiti gejm, ali se X25 solidno branio. Ipak, nisu imali snage za potpuni preokret i jedna borba kod Barona je bila dovoljna slovenačkoj ekipi da upiše nove važne bodove.

1. Crvena Zvezda 9-2
2. ASUS ROG ELITE 8-3
3. Level Up.BoosterEnergy 7-4
4. WiLD MultiGaming 6-5
5. Random5 5-6
5. Upper Echelon 5-6
7. ThePlan 2-9
7. X25 Esports 2-9