Prvi u Španiji – Milica i Giants idu na EU Masters

LOL 8. avg 201912:10 > 12:11
lvp slo

Srpski mid lejner Aljoša "Milica" Kovandžić i njegov tim Vodafone Giatns su završili regularni deo letnje sezone LVP SLO španske LoL lige na prvom mestu tabele sa ukupnim skorom 14-4 što im je osiguralo učešće na narednom EU Mastersu.

Giants je iza sebe ostavio akademija LEC ekipa Origen i G2 Esports, kao i nekada glavne rivale u ligi MAD Lions i Movistar Riders. Podsetimo Španija koja je po mnogima najjača regionalna liga u LoL-u šalje dva predstavnika na EU Masters, šampiona lige i tim koji je završio prvi u grupnoj fazi takmičenja, tako da je Giants ovim rezultatom postigao veliki uspeh i šansu da se članovi tima dokažu na internacionalnoj sceni.

Oni su obezbedili i direktan plasman u polufinale, gde će se sastati sa pobednikom velikog španskog derbija MAD Lions – Movistar Riders.

Aljoša, odnosno Milica, iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri. U grupnoj fazi takmičenja je igrao čak 10 različitih heroja, najviše Corkija – 5 puta, a po dva puta LeBlanc i Neeko sa kojima je ostvario preko 10 KDA. U proseku je imao prednost u farmu u odnosu na protivničkog mid lejnera u čak 93.8% partija, a ta prednost je u proseku iznosila 23 miniona odnosno 620 golda.

Učestvovao je u samo 12.5% prvih killova, što znači da je ostatak tima imao poverenja u njega i to da će se sam izboriti na midu, zbog čega su Giantsi akciju započinjali uglavnom na drugim lejnovima.

Sada ostaje da vidimo da li Milica može do titule i uspeha na EU Mastersu koji bi ga možda pogurao da postane prvi igrač iz Srbije koji će zaigrati u LEC ligi.