LEC: Rogue i Vitality u plejofu, Origen tek osmi

LOL 18. avg. 201918:24 > 18:27
Podeli:
Riot Flickr

Poslednja nedelja grupne faze letnje sezone LEC lige je donela rasplet kakav nismo očekivali. Vicešampion lige Origen je izgubio oba meča i ispustio plejof iz ruku, Rogue je završio na solidnoj petoj poziciji, dok je Vitality savladao SK Gaming u tajbrejkeru za poslednju kartu za plejof.

Dva kola pred kraj regularnog toka šampionata četiri tima su osigurala prolaz u plejof. Pored vodećeg G2 Esportsa dalje su prošli još i Splyce i Fnatic koji su vodili žestoku borbu za drugo mesto, kao i Schalke 04 koji nije dozvolio da mu se ponovi peh iz prošle sezone kada su protraćili 7-2 start i na kraju ostali bez plejofa.

Uz njih pretpostavljalo se da će dalje proći i Origen koji je u tom trenutku bio usamljen na petoj poziciji sa 7-9 skorom, ali tada kreće sve nizbrdo za popularnu ekipu. Oni su prvo izgubili od ekipe Rogue koja se ovim trijumfom izjednačila po broju pobeda sa Origenom i što je najbitnije došla do 2-0 u međusobnim okršajima, da bi potom u poslednjem kolu izgubili i od SK Gaminga koji se borio za tajbrejker.

U momentu kada je SK pobedio Origen u poslednjem kolu stavljena je tačka na sudbinu dva tima. Origen je pao na osmu poziciju sa koje nisu mogli da se pomere zbog promene tajbrejk sistema, dok je Rogue overio petu poziciju i njihov prvi plasman u plejof. Ovo je značilo da ukoliko Vitality izgubio od ekipe Schalke gledaćemo tajbrejk između njih i SK Gaminga, što se na kraju i desilo.

U tajbrejk meču SK Gaming je za nijansu bolje otvorio duel, ali je Vitality bolje odigrao u ključnim timskim borbama i na kraju došao do zaslužene 15-10 pobede nakon 33 minuta igre.

Njihov rival u prvoj rundi plejofa će biti Schalke 04, dok će se u drugom meču sastati Splyce i Rogue.

screneshot