Milica doneo Giantsima titulu LoL prvaka Španije

LOL 2. sep 201911:50 > 11:51
Podeli:
LVP liga

Najbolji srpski LoL igrač Aljoša "Milica" Kovandžić je proglašen za MVP igrača velikog finala španske LVP lige u kom su Vodafone Giants u uzbudljivoj završnici savladali akademiju Origena rezultatom 3-2. Njegova Irelia je igrala ključnu ulogu u pobedi Giantsa u odlučujućoj petoj partiji.

Srbija nikad bliže tome da ima igrača u LEC ligi – ovim bi sumirali uspeh koji je Milica postigao u dresu Giantsa. Osvajanjem najjače regionalne lige u Evropi i to konstantno dobijajući titulu MVP igrača u bitnim mečevima, Milica je dokazao da je trenutno jedan od najboljih mid lejnera u Evropi koji ne igraju u LEC ligi, a ukoliko svom timu donese i trofej u EU Mastersu sigurni smo da će mu neko pružiti priliku da se dokaže naredne sezone.

Milica je proglašen za MVP-a u oba meča koje su Giantsi odigrali u plejofu, a veliko finale je otvorio 6-1-6 partijom na novom heroju Qiyani. Origen je uspeo da preokrene rezultat i povede 2-1, zakazao je ceo Giants u tim trenucima, ali onda na scenu stupaju carry igrači Giantsa.

Nakon izjednačenja rezultata Origena se odlučio za izuzetno čudne pikove u odlučujućoj petoj partiji koji su uključivali Shaco supporta i Orna u džungli, ali to im nije donelo pobedu. Milica se razmahao sa Ireliom i u mid gejm je ušao sa skorom 7-1, predstavljajući ogromnu opasnost za Origen koji zbog njegove snage nije smeo da se bori 5 na 5 iako su imali sklop heroja koji vrlo lako mogu da ubiju bilo koga (Gangplank, Corki, Xayah).

Origen je lako čistio minione zbog čega su se odbranili od tri Barona, ali je Giants strpljivo igrao koristeći to što Origen ne sme da izađe iz baze i uz Elder Dragona i četvrtog Barona puštaju ojačane minione da unište nexus protivnika, bez da smo na kraju i videli jednu poslednju veliku timsku borbu.

Kao što smo već napomenuli, ovakav prilaz partiji ne bi ni bio moguć da Milica nije uspeo da napravi toliku prednost u odnosnu na protivničkog mid lejnera, zbog čega je sa pravom proglašen za igrača utakmice.