LoL SP 2019: SKT, Fnatic i RNG u grupi smrti

LOL 23. sep 201916:55 > 17:10
Podeli:
Riot Flickr

Riot je danas izvukao sastav grupa za predstojeće League of Legends Svetsko prvenstvo 2019, a rasplet žreba nam je doneo izuzetno jaku konkurenciju u grupi C u kojoj će jedan od favorita za visok plasman završiti takmičenje već u grupnoj fazi.

Bez previše uvoda, evo i kako izgledaju grupe:

Grupa A: G2 Esports, Griffin, Cloud9, plejin tim

Grupa B: FunPlus Phoenix, GAM Esports, J Team, plejin tim

Grupa C: SK Telecom T1, Fnatic, Royal Never Give Up, plejin tim

Grupa D: Team Liquid, Invictus Gaming, ahq e-Sports Club, plejin tim

Grupu A predvodi aktuelni prvak Evrope i MSI šampion G2 Esports koji na takmičenje stiže kao jedan od glavnih favorita za titulu. Pored njih tu su još i iskusni Cloud9 koji je prošle godine postigao najbolji uspeh Amerike ikada na svetskim prvenstvima i zaisgurno će probati bar da ga ponove ako ne i da odu korak dalje, a tu je još i vicešampion Koreje koji je konačno uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo, a sada je na njima da pokažu da li radom i pripremama mogu nadoknaditi manjak iskustva.

U grupi B prvak Kine FunPlus Phoenix bi trebalo da ima relativno lak posao protiv azijskih ekipa GAM Esports i J Team, a pobednici plejin faze će definitivno želeti da budu izvučeni u ovoj grupi kako bi maksimizovali šanse za prolaz u četvrtfinale.

Stižemo i do grupe C koju je dovoljno pogledati pa da sve bude jasno. Trostruki prvak sveta SK Telecom, aktuelni vicešampion planete Fnatic i prošlogodišnji favorit takmičenja RNG koji se zasigurno vraća sa ogromnim ambicijama da ispravi grešku iz prošlog šampionata. Iako su u pitanju tri izuzetno jake ekipe mesta u plejofu ima samo za dva tima, zbog čega će jedan od njih morati da se oprosti od turnira mnogo ranije nego što su planirali.

U grupi D ćemo gledati revanš Invictus Gaminga i Team Liquida koji su se sastali u polufinalu MSI 2019. Tada je aktuelni prvak sveta izgubio od šampiona Amerike, nakon čega je počeo težak period tima koji je na kraju jedva izborio plasman na ovogodišnje izdanje takmičenja. Njima će društvo praviti i povratnik na svetsku scenu, ahq e-Sports.

Glavna grupna faza prvenstva počinje 12. oktobra, kada će se ovim timovima pridružiti i četiri pobednika plejin faze takmičenja.