Izašao patch 9.19 na kom će se igrati LoL SP 2019

LOL 25. sep. 201916:22 > 16:25
Podeli:
Riot Flickr

Riot je izbacio 9.19 League of Legends patch koji je ujedno i najbitniji patch za LoL esport ove godine, pošto će se na njemu igrati predstojeće Svetsko prvenstvo 2019.

Po već oprobanom sistemu Riot pred svetsko donosi veliki patch sa gomilom sitnijih promena, kako ne bi previše narušio balans igre- Naravno, uz toliko promena neizbežno je da će do velikih preokreta u meti doći, ali sam plan igre ne bi trebalo fundamentalno da se promeni, kao što je slučaj u velikom patchu pred početak nove sezone.

Riot je i u ovom patchu nastavio sa buffovanjem i nerfovanjem problematičnih heroja kao što su Akali i Aatrox koji su nakon prejakih nerfova blago pojačani. Ovoga puta na meti se primarno našao Sylas koji svojim specifičnim ultijem previše može da utiče na ishod partije, dok su buffove dobili Ornn, Graves, Himenrdinger i naravno Orianna koja se nekako uvek vrati pred svetsko – jer ko ne voli „3k elo Shockwave“.

Interesantno je i da je Blitzcrank dobio veliki buff na Hook koji sada ima veći domet, što se može ispostaviti kao veoma korisno u profesionalnoj igri.

I dok Riot želi Oriannu na svetskom, ponovo su dokazali da je Karma zbog njenog previše pasivnog stila igre koji je dosadan gledaocima nepoželjna zbog čega je dobila ničim zaslužen nerf na Q.

Pomalo su oslabljeni i Sejuani i Gragas koji su redovno viđeni u džungli, a Ashe je dobila da joj Q resetuje napad što može biti tačno ono što joj je bilo potrebno da se vrati u igru i možda ponovo vidimo neki epski ulti koji će se godinama prepričavati.

Celokupnu listu promena koja je podugačka možete videti na zvaničnom sajtu.