Faker tragičar za SKT: G2 u finalu Svetskog prvenstva

LOL 3. nov. 201916:05 > 16:06
Podeli:
Riot Flickr

G2 Esports je savladao SKT T1 rezultatom 3-1 u drugom polufinalu LoL Svetskog prvenstva 2019 zakazavši duel sa FunPlus Phoenixom u velikom finalu.

Prvu pik/ban fazu je obeležila borba oko Ryze-a koji je pripao G2 Esportsu, a cena toga je bila Renekton za SKT na koji je prvak Evrope odgovorio Kledom što se ispostavilo kao sjajan izbor. Partija je bila izuzetno neizvesna tokom rane faze igre u kojo je SKT imao blagu prednost, ali nisu uspeli ništa konkretno da urade dok je Rasmus „Caps“ Wither farmao sa Ryze-om i postojao sve jači i jači.

Sa druge strane Lee „Faker“ Sanghyeok je bio potpuno nevidljiv sa Neeko, a njegova nemoć u prvoj partiji se najbolje videla u odlučujućoj timskoj borbi gde je morao da potroši flash kako bi došao do protivnika i opet nije uspeo da napravi veću razliku ultijem, nakon čega je G2 počistio SKT i poveo 1-0.

U drugoj partiji G2 se odlučio za mnogo pasivniji sastav sa nekoliko tenkova u vidu Orna na topu, Jarvana u džungli i Galia na botu. SKT je bio izuzetno agresivan, a u tome im je pomoglo to što je Faker rano došao do killa na LeBlanc i uz Lee Sina u džungli i Renektona na topu SKT je lako mogao da pritisne protivnike i diktira tempo gejma.

Ipak na kraju je u centru pažnje bio Park „Teddy“ Jiseong sa Yasuom i njegov triple kill u prvoj velikoj timskoj borbi, mada je teško odabrati ko je bio MVP druge partije između njega i Kim „Khan“ Dongha. G2 se branio koliko je mogao ali nisu uspeli da sačuvaju bazu nakon što im je Kim „Clid“ Taemin ukrao Elder Dragona i pomogao SKT-u da dođe do izjednačenja.

Treća i četvrta partija su podsetile na polufinale MSI 2019 u kom je G2 slavio zbog grešaka protivnika, a strpljiva igra im se isplatila i ovoga puta. U trećoj partiji je posebno loše odigrao support Lee „Effort“ Sangho na Leoni, koji je odigrao čitav gejm bez ijednog dobrog ultija uz nekoliko grešaka koje su dovodile do toga da je SKT morao da se bori 4 na 5, zbog čega je poslat na klubu nakon treće partije a umesto njega je uveden Cho „Mata“ Sehyeong.

Treba napomenuti da je u trećoj partiji Faker dobio priliku da igra Ryze-a, ali ono što je pokazao se potpuno razlikovalo od carry partija mid lejnera na ovom heroju koje smo gledali na turniru, kao i od onog što je Caps pokazao u prvoj partiji ovog meča. Faker kao da nije bio sinhronizovan sa ostatkom tima zbog čega je nekoliko puta kasnio da se pojavi gde treba na vreme.

Ali to nije bilo ništa nakon njegovog performansa u četvrtoj partiji o kom će se dugo pričati. On je započeo gejm 3-0-3 sa Qiyanom, herojem koji je banovan većinu turnira zato što je upravo maltene nezaustavljiv kada ostvari prednost na početku. Ali kako je partija odmicala i kako smo viđali sve više timskih borbi Faker je pravio grešku za greškom i G2 Esports je to iskoristio da preokrne rezulat i rezerviše svoje mesto u finalu u Parizu gde će pred domaćom publikom probati da donesu prvi pehar svetskog šampiona Evropi protiv aktuelnog prvaka Kine FunPlus Phoenixa.