Huni potpisuje ugovor "težak" 2.3 miliona dolara

LOL 12. nov. 201916:25 > 16:34
Podeli:
Riot Flickr

Prema izveštaju ESPN-a Dignitas je ponudio ogromnu svotu novca zvezdi svog LoL tima kako bi predvodio ekipu i naredne sezone u LCS ligi.

Korejski top lejner Heo „Huni“ Seunghoon bi ovih dana trebalo da potpiše novi dvogodišnji ugovor sa Dignitasom vredan oko 2.3 miliona dolara čime bi postao jedan od najplaćenijih igrača u LCS ligi.

Izuzetno popularni top lejner je gradio karijeru u Koreji, Evropi i Americi zbog čega ima jednu od najvećih armija navijača kada je reč o igračima. Iako je u prošlosti imao nekoliko slabijih sezona, u prošloj sezoni je uspeo da dovede Clutch Gaming (odnosno Dignitas) do Svetskog prvenstva i finala LCS lige gde su tek u petom odlučujućem gejmu izgubili od Team Liquida.

Ukoliko se ove glasine potvrde tačnim Huni bi na godišnjem nivou zarađivao koliko i njegov sunarodnik Jung „Impact“ Eonyeong, top lejner američkog prvaka Team Liquida, koji je prošle godine potpisao trogodišnji ugovor vredan skoro 3.5 miliona dolara.

Postoji još jedna glasina oko ovog igrača iako se ona ne pominje u izveštaju ESPN-a, a to je da će Huni možda preći na mid lejn poziciju, u šta nam je ipak donekle teško da poverujemo nakon što je tokom prošle sezone pokazao odličnu sinergiju sa svojim mid lejnerom Tannerom „Damonte“ Damonteom.