Mithy završava karijeru, postaje trener Fnatica

LOL 19. nov. 201913:05 > 13:06
Podeli:
Riot Flickr

Prema izveštaju ESPN-a support veteran Alfonso "mithy" Aguirre Rodriguez je odlučio da se povuče sa pozicije aktivnog LoL igrača i trenutno je pri kraju pregovora sa Fnaticom oko preuzimanja trenerske pozicije u slavnom evropskom timu.

Mithy je rešio da svoju bogatu sedmogodišnju igračku karijeru privede kraju i iskoristi znanje koje je stekao na support poziciji da pređe na poziciju trenera. Španski veteran se proslavio igrajući za Origen, da bi potom u maju 2016. prešao u G2 Esports sa kojima je osvojio tri titule prvaka Evrope igrajući na bot lejnu sa Jesperom „Zven“ Svenningsenom.

Krajem 2017. godine najpopularniji evropski bot lejn duo prelazi u Team SoloMid u jednom od najvećih LoL esport transfera svih vremena, ali tamo se nisu snašli zbog čega se na kraju 2018. letnje sezone vratio u Origen sa kojim je u 2019. prolećnoj sezoni stigao do drugog mesta u plejofa.

Potom je usledila izuzetno slaba letnja sezona u kojoj zauzimaju tek osmu poziciju i propuštaju plejof, a u baražu za Svetsko prvenstvo 2019 gube 2-3 od ekipe Splyce.

Ukoliko se ova glasina pokaže istinitom, Mithy će na klupi Fnatica zameniti Joey „Youngbuck“ Steltenpoola koji je prošle nedelje prešao u Excel Esports.

Apdejt: Origen je upravo objavio da je Mithy zvanično napustio organizaciju.