Svenskeren potpisao za Evil Geniuses

LOL 20. nov. 201917:42 > 17:50
Podeli:
Riot Flickr

Dennis "Svenskeren" Johnsen je prvi član Evil Geniuses LoL tima koji će se od naredne sezone takmičiti u LCS ligi umesto Echo Foxa.

EG se nakon duge pauze vratio u LoL kupovinom slota Echo Foxa u LCS ligi a kao svog prvog igrača su predstavili popularnog junglera Svenskerena.

Danski igrač je od 2016. godine u Americi gde je prvobitno došao u TeamSoloMid, da bi prethodne dve godine proveo nastupajući za Cloud9. Uz C9 nije uspeo da dođe do titule prvaka LCS lige, ali je prošle godine sa timom došao do polufinala Svetskog prvenstva 2018 što je ujedno bio i najboljih uspeh svih vremena jednog američkog tima na ovom takmičenju.

Svenskeren je u proteklih godinu dana često delio mesto u startnom timu sa Robertom „Blaber“ Huangom što je možda uticalo na njegovu odluku da od naredne sezone nosi dres drugog tima.

Svenskeren koji je prošle sezone proglašen za MVP-a lige će prema glasinama sa sobom u EG povesti i supporta Tristana „Zeyzal“ Stidama, dok se još uvek spekuliše ko bi mogao da zaigra na preostalim pozicijama u ekipi.