Mithy zvanično glavni trener Fnatica

Podeli:
Riot Flickr

Evropski LoL veteran Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez će nastaviti karijeru u esportu kao glavni trener Fnatica, potvrđeno je od strane sedmostrukog prvaka EU LCS/LEC lige.

Mithy u Fnatic dolazi kao igrač koji se sedam godina profesionalno takmičio, započevši karijeru u Giants Gamingu, da bi slavu stekao igrajući za Origen i G2 Esports sa kojima dolazi do ukupno tri titule prvaka Evrope. Pred 2018. sezonu Mithy odlazi u Ameriku i nastavlja karijeru u Team SoloMidu, ali se godinu dana kasnije vraća u Evropu i provodi dva splita u dresu Origena pre nego što odlučuje da stavi tačku na igračku karijeru.

Poznato je da igrači koji igraju na support poziciji imaju sjajne predispozicje da nastave karijeru kao treneri, a uz iskustvo koje Mithy ima na najvišem nivou igre ne čudi što je već u startu dobio poziciju u najtrofejnijem timu Evrope. Pred njim je veliki izazov, pred ekipom Fnatic su velika očekivanja, ali biće potrebno mnogo truda i rada da bi uspeli da zbace sa trona G2 Esports koji na momente zaista izgleda nedodirljivo.