Khan zvanično pojačao prvaka planete FunPlus Phoenix

LOL 16. dec. 201921:40 > 21:43
Podeli:
Riot Flickr

Jedan od najpopularnijih korejskih top lejnera danas će nastaviti karijeru u zvanično najboljem timu na svetu.

FunPlus Phoenix je obeležio 2019. godinu u LoL esportu osvajanjem prvo titule šampiona Kine, a potom i celog sveta, ali tu očigledno ne planiraju da se zaustave. Oni su se pojačali za narednu sezonu dovođenjem jednog od najtalentovanijih igrača koji su se pojavili u prethodnih nekoliko godina, u pitanju je bivši top lejner SK Telecoma Kim „Khan“ Dongha.

Kakav je igrač u pitanju najbolje potvrđuje činjenica da je Khan osvojio četiri od poslednjih pet sezona LCK lige. Dva puta sa Kingzone DragonX i dva puta sa SKT T1, Khan je igrao izuzetno bitnu ulogu u osvajanju titula timova koje je reprezentovao. Istina je da je poput mnogih igrača imao uspone i padove. Od njega se očekivalo da će tadašnjih Longzhu Gaming (Kingzone DragonX) odvesti do titule prvaka sveta 2017. godine kada je po mnogima bio najbolji igrač na planeti, ali on je donekle podbacio na ovom turniru i šampion koreje je ispao već u četvrtfinalu.

Iako su i na proleće 2018. došli do titule Khan i Kingzone igraju sve slabije kako godina odmiče i uzimaju tek četvrto mesto u letnoj sezoni, nakon čega Khan pronalazi uspeh u najtrofejnijem timu svih vremena i sa SKT T1 osvaja obe titule LCK lige ove godine.

Podsetimo, (SKT) T1 je hteo da obnovi ugovor sa Khanom, ali je on rešio da sagleda sve opcije i zauzme svoje mesto u redovima šampiona sveta iako će tamo deliti poziciju sa Kim „GimGoon“ Hansaemom. GimGoon je u više navrata spomenuo da razmišlja o povlačenju i možda je to razlog zašto je FunPlus Phoenix hteo da se osigura i dovede igrača koji bi mogao da ga zameni ukoliko se uklopi u tim.

Ono što je izvesno je da će za sada i GimGoon igrati za FPX, a početak nove sezone će nam otkriti ko će dobiti startnu poziciju u timu.