Najavljena šesta sezona Esports Balkan Lige

LOL 22. dec 201914:54 > 15:17
Fortuna eSports

Fortuna Esports je potvrdila početak šeste sezone najvećeg regionalnog esport takmičenja koje je ceo Balkan stavilo na evropsku esport scenu.

Smatramo da možemo preskočiti objašnjenje šta je to Esports Balkan Liga, pošto smo sigurni da danas to zna svaki ljubitelj esporta na ovim prostorima. Danas zvanično jedna od riotovih regionalnih LoL lige, EBL okuplja najbolje timove Balkana i šalje dva predstavnika na elitnom internacionalno takmičenje EU Masters.

Uz uvođenje nacionalnih LoL liga, Esports Balkan Liga danas predstavlja most između začetka profesionalne esport karijere i tranzicije u zvezde igre kao što su danas Aljoša „Milica“ Kovandžić, Toni „Sacre“ Sabalić, Dino „LiMiT“ Tot, koji su preko Esports Balkan Lige stigli do najveće profesionalne lige LEC-a.

Esports Balkan Lige je danas postavila rekorde gledanosti u regionu koje teško da će ijedno drugo takmičenje ugroziti u skorije vreme. Od preko 1.000 gledalaca u Kombank dvorani, do preko 10.000 istovremenih gledalaca putem interneta, EBL i LoL su danas najprepoznatljivi produkt domaćeg esporta.

Kada je reč o novoj sezoni Esports Balkan Lige, najveća promena je da će od sada po uzoru na vodeću regionalnu ligu LVP (špansku ligu) od sada prvoplasirani tim iz grupnog dela šampionata osigurati prolaz na EU Masters, dok će drugi slot ići naravno šampionu ligu. Ova promena će imati ogroman uticaj na dinamčnost takmičenja gde smo do sada bili svedoci u više navrata da timovima nije bilo toliko bitno na kom mestu na tabeli će završiti, sve dok se zapravo plasiraju u plejof.

Format takmičenja se neće menjati, kao ni nagradni fond koji iznosi 10.000 evra, Takmičenje će početi 27. januara, a ukoliko se ponovo dokupaju plejofa, titulu će krajem marta braniti igrači Crvene zvezde koja je prošle sezone postala League of Legends šampion Balkana što je ujedno i najveći uspeh u esportu našeg najtrofejnijeg sportskog kolektiva.

Otvorene kvalifikacije počinju već 11. januara, a evo i kako će tačno izgledati raspored borbe za ulazak u EBL:

Riot Games

  Sve detalje oko kvalifikacija kao i pravila Esports Balkan Lige možete pročitati na sajtu takmičenja.