Preminula Remilia, prva žena igrač u LCS ligi

LOL 29. dec. 201915:49 > 15:59
Podeli:
Riot Flickr

Maria "Remilia" Creveling koja se proslavila kao prva žena koja je zaigrala u profesionalnoj LoL ligi je iznenadno preminula u 24. godini života.

Vest o ovom tragičnom događaju koji je potresao svetsku esport zajednicu je preneo novinar Richard Lewis koji je bio blizak prijatelj Remilie i kod koga je ona od nedavno živela.

Životna priče ove igračice je izuzetno tužna i sa sobom nosi jednu od najmračnijih mrlja u istoriji elektronskog sporta. Naime poznato je da je Remilia ušla sa ekipom Misfits (kasnije Renegades) u NA LCS ligu 2015. godine tokom perioda kada je kao transrodna osoba prolazila kroz proces promene pola. Kao „nagradu“ za plasman u NA LCS dobila je od tadašnjeg vlasnika Misfitsa Chrisa Badawia operaciju promene pola, koja je izvršena izuzetno traljavo u potpuno nepoznatoj ordinacija na Tajlandu.

Tada 20-godišnja Remilia uopšte nije bila psihički spremna za tako komplikovan proces, a da bi dobila psihijatrijsku dozvolu Badawi je iskoristio svoju majku koja je psihijatar da izda potrebnu papirologiju. Posledice ovoga su vrlo dobro poznate. Remilia je zbog neprofesionalno izvršene operacije završila u konstantnim bolovima i morala je da se povuče sa profesionalne scene, a Misfits je izbačen iz LCS lige iako se prvobitno ni nije znao tačan razlog već su samo postojale glasine da se desilo nešto toliko užasno da Riot ni ne želi javno da priča o tome.

Tokom svoje kratke karijere u NA CS i NA LCS ligi Remilia je pokazala izuzetno visok nivo igre na Threshu i Morgani i svojim uspehom je motivisala veliki broj devojaka da se ozbiljnije oprobaju u LoL-u.

Nažalost ona sama nikada nije uspela da se povrati na najviši nivo igre, na kratko je zaigrala za Kaos Latin Gamers, ali je ubrzo došlo do novih zdravstvenih komplikacija, kada u celu priču ulazi Richard Lewis koji joj pomaže plaćajući bolničke troškove i primajući Remiliu u svoj dom.

Činilo se da su stvari za Remiliu krenule na bolje. Počela je redovnije da strimuje, izvori bliski igračici tvrde da je ušla u stabilnu vezu i da se fizikčki bolje osećala, ali je iznenada tokom prošle noći preminula u snu prema rečima Lewisa.

Iako njeni prijatelji tvrde da se Remilia osećala bolje, pojedine poruke upućene fanovima preko njenog Tvitera nagoveštavaju da se ona još uvek borila sa depresijom koja je nastala usled konstantnog fizičkog bola i pritiska koji je doživljavlja igrajući ranked mečeve zbog čega je u jednom trenutku napustila NA server i prešla da igra na brazilski server, usput tražeći mesto u nekom od brazilskih timova.

Koji je tačan razlog smrti – još uvek ne znamo. Dešava se da mladi ljudi umru u snu usled srčanih problema, ali nekako iako ne želimo da nagađamo čini se da je ovde nešto drugo u pitanju. Nadamo se da će detalji oko ovog tragičnog događaja ugledati svetlost dana, jer iako je za Remiliu kasno, možda svi zajedno možemo naučiti iz grešaka koje su se u njenom slučaju desile, kako bi načinili esport zajednicu boljim mestom, gde će svi biti podjednako prihvaćeni.