Tri LoL heroja isključena iz igre na startu LEC lige

LOL 16. jan. 202015:01 > 15:04
Podeli:
Riot Flickr

Komesar LEC lige i LoL esporta u Evropi Maximilian Peter Schmidt je izjavio da će u prvom kolu LEC-a kao i nekim regionalnim ligama tri heroja biti isključena iz igre usled bagova.

U pitanju su mid lejneri Lux i Syndra, kao i novi heroj Sett. Prema njegovim rečima Sett je primarno isključen kako bi igrači i timovi imali vremena da se naviknu na novog heroja, ali veliki broj igrača prijavljuje bagove i sa ovim herojem, što je zasigurno uticalo na odluku.

Kada je reč o preostalim herojima ne znamo šta je tačno u pitanju. Određeni izvori navode da je kod Lux problem što ponekad može da ne napravi damage sa svojim ultom, što je samo po sebi zaista ogroman problem.

Uz sve veći broj heroja u igri dolazi i do gomile novih interakcija između magija i veština što može izazvati probleme koje Riot na vreme mora otkriti kako ne bi došlo do incidenata tokom profesionalnih mečeva. Zbog toga su ove odluke potpuno razumljive, iako je određen broj navijača zasigurno nezadovoljan što neće moći da vide svoje omiljene heroje na startu dugo iščekivane nove sezone LEC lige koji je zakazan za 24. januar.

Takođe je navedeno da ukoliko ovi bagovi ne budu otklonjeni navedeni heroji neće biti igrivi i na startu regionalnih liga, što znači da bi ova odluka mogla uticati i na Esports Balkan Ligu.