BakaPrase otkrio koliko plaća svoj LoL tim

LOL 19. jan. 202016:08 > 16:21
Podeli:
Screenshot

Bogdan "BakaPrase" Ilić je zvanično preuzeo bivšeg šampiona Esports Balkan Lige ASUS ROG ELITE koji će od naredne sezone nastupati pod imenom ŠAIM SE. U ekipi je okupio neke od najboljih igrača sa ovih prostora, a evo i koliko ga je ceo projekat koštao.

Iako ime suprotno govori, BakaPrase se definitivno nije šalio kada je rekao da pravi šampionski tim. Naime nekadašnji LoL igrač i komentator koji je napustio karijeru u esportu kako bi se posvetio Jutjubu je rešio da ispuni svoj san i ostvari uspeh u LoL-u, makar kao vlasnik tima. On je u svom najnovijem video klipu izjavio da on nije imao podršku kada je igrao LoL i da je morao da prekine karijeru, ali da je sa druge strane imao podršku svojih fanova koji su gledali njegove strimove i bili tu sa njim od početka, i upravo zbog njih je rešio da se vrati LoL-u.

On je takođe dodao da ovo radi iz ljubavi i da ne očekuje nikakav profit od LoL tima, ali da se nada da će sponzori pokriti bar deo troškova ekipe koja će ga sve ukupno koštati negde oko 5 miliona dinara, odnosno 40.000 eura.

Razlog ovoj izuzetno visokoj ceni je i to što je BakaPrase u svoj tim doveo dva srpska internacionalna igrača koji su bili deo najuspešnijeg LoL sastava svih vremena na ovim prostorima i koji su igrajući za KlikTech dominirali Esports Balkan Ligom tokom prve dve sezone takmičenja.

Nakon objašnjenja o tome zašto ulaže ovoliko novca u LoL esporta BakaPrase je otkrio i imena svih pet igrača svog budućeg tima, a više o tome možete pročitati u ovom tekstu.