Liquid bez Broxaha nemoćan protiv Cloud9

LOL 26. jan. 202014:33 > 14:54
Podeli:
Riot Games

Cloud9 je savladao aktuelnog šampiona LCS lige Team Liquid u derbiju prvog kola nove sezone. Treba napomenuti da je oslabljeni Liquid igrao bez pojačanja Madsa "Broxah" Brock-Pedersena koji još uvek nije dobio radnu vizu.

Iako se od Team Liquida ove sezone očekuje još jedna titula u nizu, Cloud9 je pokazao da pehar neće prepustiti bez žestoke borbe. Oni su u prvom kolu potpuno nadigrali Liquid, koji je doduše igrao sa Shern „Shernfire“ Cherng Taiem u džungli, igračem koji je samo četiri dana trenirao sa ostatkom ekipe. Zbog toga ovaj poraz ne treba toliko da zabrine navijače Liquida, dok sa druge strane Cloud9 fanovi mogu biti zadovoljni onim što je njihov tim prikazao.

U centru pažnje je bio mid lejner Yasin „Nisqy“ Dincer koji je sa Veigarom potpuno kontrolisao pozicioniranje protivničke ekipe u timskim borbama i može se reći da je glavni razlog pobede svog tima. Ništa manje nije bio impresivan ni Eric „Licorice“ Ritchie na topu sa Aatroxom i sjajna igra solo lejnera Cloud9 im je donela ubedljivu 9-3 pobedu nakon samo 25 minuta igre.

U preostalim mečevima prvog kola koji su sinoć bili na programu Dignitas je pobedio Counter Logic Gaming, 100 Thieves su uspeli da odole naletima Golden Guardiansa i upišu prve bodove, dok je FlyQuest trijumfovao protiv Immortalsa uz bravure Omran „V1per“ Shoure na Riven.