Gilius na klupi, Schalke 04 igrao sa novim junglerom

LOL 8. feb. 202015:27 > 15:47
Podeli:
Riot Flickr

Nakon četiri odigrana kola bez pobede u LEC ligi Schalke 04 je u petom kolu rešio da uvede promene na jungle poziciji. Umesto Erberk "Gilius" Demira u timu je igrao Lukas "Lurox" Thoma igrač njihove akademije.

Pred početak nove sezone Schalke 04 je po mnogim analitičarima bio svrstan u red timova koji će se boriti za gornji deo tabele. Umesto toga oni su uz Vitality jedini tim u ligi koji još uvek nije trijumfovao, a da to promene probali su dovođenjem igrača koji je doprineo Schalke 04 Evolutionu da ostvari maksimalan učinak u prvih pet kola nemačke LoL lige.

Ipak, Lurox se nije snašao u svom LEC debiju i Schalke 04 je na kraju doživeo još jedan debakl izgubivši 0-16 od Misfitsa.

Ekipa igra potpuno neuigrano i čini se kao da niko unutar samog tima ne preuzima inicijativu u kasnijoj fazi igre kada je potreban da jedan igrač odlučuje o važnim odlukama. Zbog toga Schalke 04 izgleda potpuno bezopasno po svoje protivnike, a priliku da se bar malo iskupe imaju danas u šestom kolu protiv SK Gaminga koji takođe ima dosta loš start sa samo jednom pobedom u pet odigranih mečeva.

Svetle tačke petog kola su bili mečevi između ekipa Fnatic i Excel, odnosno G2 Esports i Rogue. Fnatic i Excel su igrali izuzetno neizvesan meč sa gomilom atraktivnih poteza, a na kraju je jedan Baron skupo koštao Excel, odnosno koštao ih je četiri heroja što je Fnatic iskoristio da sruši nexus i dođe do pobede.

G2 Espots je nastavio da niže pobede savladavši Rogue koji je pružio odličan otpor i još jednom pokazao da su danas tim koji svi poštuju i koji može svakom da izađe na crtu, a treba napomenuti da večeras od 21 G2 igra veliki derbi protiv Fnatica gde će probati da dokažu da im i ove sezone nema ravnih u LEC ligi.