LEC liga: G2 preslišao Fnatic, Misfits sve bolji

LOL 9. feb 202015:45 > 16:21
Riot Flickr

U velikom derbiju LEC lige G2 Esports je lako došao do pobede protiv Fnatica čiji su igrači pravili previše grešaka tokom celog meča. U preostalim mečevima šestog kola videli smo nekoliko iznenanđujućih rezultata koji će borbu za plejof učiniti veoma zanimljivom.

G2 Esports je sačuvao perfektan skor u aktuelnoj sezoni, a ovoga puta žrtva je bio njihov najveći rival Fnatic. Iako je Fnatic sjajno igrao u proteklih nekoliko mečeva, nisu pokazali šta umeju kada je bilo najpotrebnije. Prvenstveno je zakazao bot lejn Fnatica, Martin „Rekkles“ Larsson je napravio nekoliko krupnih grešaka koje su ga koštale heroja u više navrata, a Zdravets „Hylissang“ Iliev Galabov je imao jednu od onih partija kada pravi potpuno nerazumne poteze koje je teško objasniti i opravdati.

G2 je slavio za nešto više od pola sata igre 25-9 rezultatom a za igrača meča je proglašen Luka „Perkz“ Perković koji je imao još jednu u nizu dobru partiji, ovoga puta kao Ryze. Rasmus „Caps“ Wither je još jednom igrao Sennu, ali nažalost nismo imali previše prilike da uživamo u okršaju između njega i Rekklesa na Apheliosu.

U preostalim mečevima šestog kola videli smo nove poraze ekipa Vitality i Schalke 04 koji zajedno imaju 0-12 skor u dosadašnem toku lige, njihovu slabu igru su iskoristili SK Gaming i Excel da upišu nove bodove. MAD Lions je savladao favorizovani Rogue koji je skupio platio to što nisu banovali Soraku, heroja od kog su dva puta izgubili ove nedelje, dok je Misfits napravio veliko iznenađenje protiv Origena.

Iako su ih mnogi smatrali kao najslabiji tim u ligi na startu nove sezone, igrači Misfitsa su uspeli da se oporave od dva vezana poraza u prvoj nedelji takmičenja i četiri puta za redom nakon toga. Njihova najnovija žrtva je ekipa koja bi uz G2 i Fnatic trebala da je najjača u ligi. Origen je očigledno podcenio Misfits što se najbolje ogleda u tome da su njihovom jungleru Ivanu „Razork“ Martinu dali Gragasa, heroja sa kojim ima 85% pobeda u svojoj profesionalnoj karijeri, a upravo je Razork doneo prednost Misfitsu u ranoj fazi igre.

Riot Flickr

Malo je falilo da Misfits ispusti pobedu nakon što im je Origen ukrao Barona i to na neverovatan način – Apheliosovim turetom koji je pogodio Barona nakon što je on ostao na samo dva hp-a nakon smite-a, ali su Razork i češki support Petr „denyk“ Haramch bili zaista sjajni i znali su kako da započnu timske borbe tako da Misfits iz njih izađe kao pobednik.

Mora se pohvaliti i top lejner Danny „Dan Dan“ Le Comte koji je imao još jednu odličnu partiju na Aatroxu.

Nakon šest kola tabela LEC lige ovako izgleda:

1. G2 Esports 6-0
2. Fnatic 4-2
2. MAD Lions 4-2
2. Misfits Gaming 4-2
2. Origen 4-2
6. Excel Esports 3-3
6. Rogue 3-3
8. SK Gaming 2-4
9. FC Schalke 04 0-6
9. Team Vitality 0-6