Cloud9 i dalje bez poraza, TSM nastavio seriju pobeda

LOL 10. feb 202014:19 > 14:45
Riot Flickr

Nakon šest odigranih kola LCS lige Cloud9 je i dalje ubedljivo prvi sa maksimalnim učinkom, a kao najbliži rival na tabeli se izdvojio TSM koji je jedini uspeo da upiše četiri pobede u dosadašnjem toku šampionata.

Cloud9 ne samo da je upisao dve nove pobede u prethodna dva kola, već je to uradio protiv ekipa koje su im bile direktni rivali za prvo mesto na tabeli. Oni su u petkom kolu savladali FlyQuest, da bi potom pobedili i Dignitas, dva tima koja su u treću nedelju lige ušli sa 3-1 skorom.

I dok Cloud9 igra sve bolje i bolje, Team Liquid je doživeo i treći poraz izgubivši od 100 Thievesa koje je odlični Kim „Ssumday“ Chanho predvodio do nove pobede. Sreća njihovih navijača je ipak bila kratkog daha, 100 Thieves su nastavili sa toplo-hladnom igrom i dan kasnije doživeli poraz od Immortalsa.

Uz Dignitas i FlyQuest koje su dupli porazi doveli do 3-3 skora, polovičan učinak za sada imaju i 100 Thieves, a nakon večerašnjeg meča protiv Golden Guardiansa i Team Liquid bi trebalo da dođe do treće pobede sem ako se ne desi veliko iznenađenje. Immortals ima odličnu šansu da pobedom protiv poslednje plasiranog CLG-a dođe do 4-2 skora i izjednači se sa TSM-om na drugom mestu tabele.

Team SoloMid se brzo povratio od 0-2 starta u prvoj nedelji lige. U duelu danskih mid lejnera u meču TSM – Dignitas Soren „BjerG“ Bjergsen je izašao kao veliki pobednik završivši partiju sa impresivnim 6-0-3 skorom. Nažalost po fanove TSM-a oni nisu imali prilike da uživaju u dva carry performansa Bjergsena u jednoj nedelji, jer je protiv Golden Guardiansa odlučio da igra Orna na midu sa kojim je završio meč sa 0-0-11 skorom. Sa druge strane ostatak tima se razleteo po mapi znajući da iskoriste to što igraju protiv objektivno jednog od najslabijih rivala u ligi.

Riot Flickr

Podsećamo da se od ove sezone subotom i nedeljom igraju po četiri meča LCS lige, dok se ponedeljkom igraju dva duela, što znači da noćas možete gledati mečeve Team Liquid – Golden Guardians, odnosno Counter Logic Gaming – Immortals.

Tabela nakon nepotpune treće nedelje LCS lige:

1. Cloud9 6-0
2. Team SoloMid 4-2
3. Immortals 3-2
4. 100 Thieves 3-3
4. Dignitas 3-3
4. FlyQuest 3-3
7. Team Liquid 2-3
8. Evil Geniuses 2-4
9. Counter Logic Gaming 1-4
9. Golden Guardians 1-4