Crown na klupi – Pobelter novi mid lejner CLG-a

LOL 20. feb. 202013:24 > 13:39
Podeli:
Riot Flickr

Counter Logic Gaming je objavio smenu na mid lejn poziciji. U ekipi će od sada igrati Eugene "Pobelter" Park dok će na klupu za rezerve preći bivši prvak sveta Lee "Crown" Minho.

Crown je stigao kao ogromno pojačanje u CLG pred novu sezonu, nakon što je prošle godine bio jedan od najboljih mid lejnera u ligi, u više navrata maltene sam noseći OpTic Gaming do pobeda. Ali Crown nije pokazao ništa od onog što zna u ovoj formi, ima najviše smrti među mid lejnerima u ligi i najgori KDA skor. Naravno ne može se samo Crown kriviti za neuspeh tima koji se nalazi na dnu tabele LCS lige, ceo CLG igra potpuno neorganizovano i po formi su daleko najslabiji tim u ligi, ali evidentno je da promene moraju od negde početi.

Kada je reč o Pobelteru on je i pored ogromnog iskustva i konstantno solidne igre ostao bez mesta u nekom od LCS timova pred početak nove sezone. To je izazvalo ogroman bes navijača koji su javno kritikovali LCS timove, nakon što je Pobelter otvoreno pisao na Tviteru o tome da je razočaran jer je gurnut u stranu.

U tom momentu je uskočio Team Liquid, odnosno njegov direktor Steve Arhancet koji je pozvao Pobeltera da se vrati u ekipu za koju je nekada igrao i bude uz njih u novoj sezoni kao pomoćni trener, makar do letnje sezone gde je bilo za očekivati da će neki od slabije rangiranih timova pružiti šansu iskusnom igraču da ponovo zaigra. Slaba igra CLG-a je dovela do toga da Pobelter dobije šansu već u prolećnoj sezoni i proba da uvede stabilnost u redove nekadašnjeg prvaka Amerike.