LPL organizuje treninge timova uz direktan prenos

LOL 20. feb. 202016:28 > 16:55
Podeli:
Riot

I dalje nema nikakvih naznaka da će se kineska LoL liga LPL nastaviti u skorije vreme, zbog čega je Riot odlučio da organizuje onlajn mečeve ekipa kako bi publika bar na neki način mogla da uživa u svojim omiljenim igračima.

Korona virus je za kratko vreme napravio veliku pometnju i u svetu esporta, a najviše uticaja je logično imao u zemlji porekla – Kini. Po mnogima najjača svetska LoL liga je odložena krajem januara i za sada nema nikakvih konkretnih podataka o tome kada bi se mogla nastaviti.

Organizatori su se zato odlučili da trening mečeve pojedinih timova prenose kao bar neki vid zamene za akciju koju propuštamo, tako da će navijači od 26. februara moći da prate okršaje u kojima će učestvovati Top Esports, JD Gaming, Suning Gaming, Victory Five i eStar. Ovi mečevi se naravno neće računati za skor u LPL ligi i potpuno su zabavnog karaktera.

Znajući koliko agresivno kineski timovi igraju i kada su dragoceni bodovi na kocki, možemo samo da zamislimo kako njihovi treninzi izgledaju. Evropski i američki igrači su u više navrata spominjali kako je treniranje protiv LPL liga zaista posebno iskustvo, a sada će po prvi put gledaoci imati prilike da vide kako to izgleda.

To da su ovo jedine novosti o LPL ligi znači da je sada maltene i potpuno sigurno da ona neće moći da se završi na vreme za početak Mid-Season Invitationala, što znači da će Kina ili ostati bez svog predstavnika, ili da će Riot morati da pronađe novi način kako da odabere LPL tim koji će se boriti na smotri šampiona najjačih LoL liga sveta.