Cloud10-0 gospodari LCS ligom

LOL 24. feb 202015:37 > 15:39
Podeli:
Riot Flickr

Nivo na kom Cloud9 trenutno igra LoL je jednostavno za klasu iznad konkurencije, što se najbolje vidi po njihovim rezultatima i statističkim parametrima u LCS ligi.

Slaba forma Team Liquida i promenljiva forma Team SoloMida su doveli do toga da Cloud9 nema dovoljno jaku konkurenciju u LCS ligi u ovom trenutku. Ono što je za njihove protivnike zastrašujuća činjenica je to da svi igrači igraju u zaista neverovatnoj formi i teško je izdvojiti nekog ko se posebno ističe.

Support Phillipe „Vulcan“ Laflamme je za kratko vreme opravdao to što je pred početak sezone kupljen za milion ipo dolara, Jesper „Zven“ Svenningsen je procvetao u novm timu i došao nadomak 100 KDA skora, Rober „Blaber“ Huang prednjači u svim statistikama u džungli iako mu je ovo prva sezone u kojoj ima osigurano mesto u prvoj postavi i ne deli vreme u A timu sa nekim, a ništa manje nisu impresivni ni solo lejneri Eric „Licorice“ Ritchie i Yasin „Nisqy“ Dincer.

Cloud9 ima maltene perfektnu makro igru i kontroliše sve objektive na mapi od samog početka partije zbog čega njihovi mečevi donekle izgledaju „dosadno“ jer ih niko ne može ozbiljnije ugroziti. To što im niko još uvek nije srušio ni prvu kulu na mid lejnu je podatak koji najbolje oslikava njihovu dominaciju i nešto što se zaista retko viđa nakon pola sezone u jednoj od najjačih svetskih liga.

Ovakvi rezultati su doveli do toga da igrači Cloud9 igraju sa toliko velikim samopouzdanjem da im rivali često prepuštaju objektive za koje bi se u nekim drugim slučajevima borili.

Oni su svoju desetu pobedu sinoć upisali protiv ekipe Immortals, u zanimljivom okršaju u kom je Zven igrao support Sennu prepuštajući farm Vulcanu koji je bio na Tahm Kenchu.

Ostali timovi će morati da poprave svoju igru ako žele da zaustave Cloud9 u tome da dođu do savršenog 18-0 skora u grupnoj fazi lige, a potom i do titule u plejofu.