Liquid bez Doublelifta savladao TSM

LOL 1. mar. 202016:36 > 16:38
Podeli:
Riot Flickr

Iako zvezda Team Liquida, Yiliang "Doublelift" Peng, zbog bolesti nije bio u startnoj postavi šampiona LCS lige, njegov tim je uspeo da izađe na kraj sa jednim od najvećih rivala Team SoloMidom i upiše nove važne bodove.

Doublelift je otkrio svojim navijačima da boluje od laringitisa zbog čega ne može da komunicira sa ostatkom tima što je dovelo do toga da preskače ovu nedelju LCS lige. Njega je zamenio ADC njihove akademije, Edward „Tactical“ Ra, koji se nakon početne treme odlično snašao na velikoj bini.

TSM je odlučio da svoje karte stavi na kasnu fazu igre uzimajući Kayle na topu, ali Sergen „Broken Blade“ Celik nije stigao da uživa u čarima ovog heroja na 16-om nivou kada postaje najjača, već je morao da se pomiri sa porazom nakon pola sata igre uz 0-4-1 skor.

Mads „Broxah“ Brock-Pedersen je imao sjajnu partiju na Settu i uz svoje solo lejnere kontrolisao je tok meča, dok je sa druge strane Soren „Bjergsen“ Bjerg imao izuzetno slab gejm igrajući Maokaia na midu.

Team Liquid je ovom pobedom došao i do drugog trijumfa u sezoni protiv TSM-a i to oba puta igrajući sa izmenama u svom sastavu. Uz 5-6 skor oni sada imaju prilike da u narednom meču konačno dođu do polovičnog uspeha u ligi i približe se plejofu, a ako nastave da popravljaju formu možda i budu mogli da se suprotstave ekipi Cloud9 koja je sinoć i zvanično obezbedila plasman u završnicu sezone sa perfektnim 11-0 skorom.

Team SoloMid i dalje drži solidnu treću poziciju sa 6-5 skorom zahvaljući tome što čak pet ekipa ima jednu pobedu manje od njih, ali njihova igra ne izgleda preterano impresivno i u ovakvoj formi daleko su od ozbiljnog kandidata za titulu.