Team Liquid stavio Doublelifta na klupu za rezerve

LOL 4. mar. 202011:00 > 11:01
Podeli:
Riot Flickr

Team Liquid je na neodređeno vreme uklonio zvezdu svog LoL tima iz prve postave zbog evidentnog manjka motivacije.

Naime Yiliang „Doublelift“ Peng je još početkom sezone izjavio da mu je opala motivacija nakon što je Riot promenio pravila LCS lige po kojima prolećna sezona više ne donosi bodove za Svetsko prvenstvo, već se „samo“ igra za titulu i plasman na Mid-Season Invitational.

Team Liquid je imao dosta loš početak sezone i činilo se kao da svi igrači igraju nezainteresovano, a prošle nedelje je usled Doubleliftove bolesti zbog koje nije mogao da razgovetno komunicira sa ostatkom tima za Liquid zaigrao član njihove akademije Edward „Tactical“ Ra.

Tactial se sjajno pokazao u oba meča koja je odigrao, a ono što je bilo najbitnije je da se u njemu videla želja da se dokaže i pruži svoj maksimum, koju Doublelift kao da je izgubio nakon osvajanja četiri uzastopne titule u LCS ligi.

Zbog svega ovoga vlasnik Team Liquida Steve Archancet je jutros izjavio da će Tactical igrati u startnoj postavi ove nedelje i da će organizacija svake nedelje razmatrati ko će biti startni ADC u ostatku sezone.

Doublelift se ubrzo potom i sam javno obratio navijačima preko Tvitera, potvrdivši da je ova odluka doneta zbog njegovog ponašanja i da je tek prošle nedelje dok je bolestan gledao svoj tim sa strane kako igra shvatio da želi ponovo da se trudi, ali da je bilo prekasno i da je odluka već doneta. On je uputio javno izvinjenje svojim saigračima, obećavši da će u narednom periodu raditi na tome da povrati njihovo poverenje.