Prekinut niz od 12. pobeda – TSM savladao Cloud9

LOL 8. mar. 202014:00 > 14:16
Podeli:
Riot Flickr

Cloud9 je poklekao pred jednom od poslednjih prepreka na putu do savršene 18-0 sezone, izgubivši u velikom LCS derbiju od svojih ljutih rivala Team SoloMida.

Niko nije smatrao da će TSM ozbiljnije ugroziti Cloud9 nakon što su prošle nedelje izgubili od poslednje plasirane ekipe Counter Logic Gaming. TSM čak i u pobedama često nije izgledao previše ubedljivo, dok su u porazima ostavljali utisak tima koji ima mnogo toga na čemu moraju da porade pred plejof.

Ipak, da li zbog toga što su u ovaj meč ušli bez ikakvog pritiska i imperativa pobede, ili je nešto drugo u pitanju, TSM je odigrao izuzetno agresivno i hrabro protiv lidera lige koji nije navikao da ga protivnici toliko konstantno napadaju.

Meč je bio relativno izjednačen u prvih 15 minuta. TSM je uspeo da ostvari blagu prednost u goldu, ali ih je Cloud9 pratio u killovima. Sve se promenilo u narednih nekoliko minuta kada TSM uspeva da izađe kao pobednik iz dve velike timske borbe zahvaljući masovnom cc-u koji su pružili Sergen „Broken Blade“ Celik na Settu i Vincent „Biofrost“ Wang na Rakanu.

Shvativši da su pred velikom pobedom, TSM nije dozvolio ekipi Cloud9 da se konsoliduje i uspostavi odranu, već su nastavili da napadaju sve dok u 26. minutu nije po prvi put ove sezone pao nexus ekipe C9.

TSM je ovom pobedom dobio ogromnu dozu samopuzdanja i vetar u leđa pred plejof, a igrači Cloud9 će shvatiti da ipak nisu nepobedivi, što je možda i dobro za njih sada kada u plejof ulaze kao apsolutni favoriti.