MSI 2020 odložen, Rift Rivals turniri otkazani

LOL 10. mar. 202015:47 > 15:49
Podeli:
Riot Flickr

Riot je izdao zvanično saopštenje u kome se navodi odluka o budućnosti prvih internacionalnih LoL esport turnira u 2020. godini, Mid-Season Invitationala i Rift Rivalsa.

Razvoj epidemije virusa Korona je uticao na celokupan esport, a možda i najviše na LoL esport za sada. Dve najveće i najjače lige i dalje trpe zbog njega, kineska LPL liga je prvobitno odložena da bi prošle nedelje nastavila da se igra onlajn, dok je korejska LCK lige igrana bez prisustva publike sve do prošle nedelje, kada je donešena odluka da se igranje lige zaustavi do daljnjeg.

Zaostatak u dve od četiri velike LoL lige kao i to što se Korona virus i dalje širi po celom svetu su naterali Riot da pomeri Mid-Season Invitational 2020 za jul mesec, što znači da se MSI neće igrati između dve sezone, već će biti održan uveliko nakon početka letnje sezone. Datum početka takmičenja je 3. jul i trajaće sve do 19. jula.

Za razliku od MSI 2020, Rift Rivals turniri su otkazani za ovu godinu.

Za sada se ne zna ništa ni o lokaciji MSI 2020, ako on na kraju uopšte i bude održan, ali se može pretpostaviti da će ga Riot održati u Americi, u kojoj se za sada Korona virus sporije razvija u poređenju sa Azijom i Evropom.

Zbog pomeranja MSI pomeren je i početak velikih LoL liga, koje će početi u periodu između 16. i 23. maja (LCS, LCK, LEC i LPL).