Stari TSM ponovo na okupu – pratilo ih 50.000 fanova

LOL 16. mar. 202014:50 > 14:53
Podeli:
Riot Flickr

Nakon što je i LCS liga odložena zbog korona virusa igrači su odlučili da se okupe u timove i igraju jedni protiv drugih kako bi zabavili gledaoce. Tim koji je privukao najviše pažnje je petorka koju su činili igrači slavne postave Team SoloMida iz 2016/2017 godine.

U sadašnje vreme kada je Team SoloMid bleda senka onog što je nekada bio mnogi navijači se sa setom sećaju tima koji je osvojio tri titule za redom, 2016. letnju sezonu i obe sezone naredne godine. Ekipa koju su uz Peter „Doublelift“ Yilianga i Soren „Bjergsen“ Bjerga činili (većinu vremena) top lejner Kevin „Haunter“ Yarnell, jungler Dennis „Svenskeren“ Johsen i support Vincent“ Biofrost“ Wang je rasturena nakon neuspeha na internacionalnim turnirima uz kulminaciju na Svetskom prvenstvu 2017, ali mnogi navijači ni dan danas nisu preboleli ekipu koja je trebala da bude „američki super tim“.

Iako je put naveo ove igrače na različite strane očigledno je da nije došlo do neke veliki svađe između njih, što je Doubleliftova nova devojka Leena Xu, koja je ujedno i direktor TSM-a, iskoristila da ubedi Doublelifta da još jednom zaigra sa svojim bivšim timom.

Koliku su pažnju njihovi mečevi privukli najbolje opisuje to što je na Doubleliftovom strimu u jednom momentu bilo i preko 55.000 gledalaca. Igrači su im se odužili tako što su pružili zaista izuzetno zanimljive partije, iz kojih se bivši TSM čupao i pobeđivao čak i kada su bili u zaostatku.

Tokom svih mečeva komunikacija između samih igrača koju smo mogli slušati preko Doubleliftovog strima je bila na zavidnom nivou, maltene kao da su u pitanju aktuelni saigrači a ne neko ko je zajedno igrao pre više od dve godine.

Nostalgija je još jednom pokazala koliko može da učini da nam nešto nedostaje, a ovoga puto smo videli i zašto je to tako. Čini se kao da bi ova petorka i danas bila jedan od vodećih timova u LCS ligi, možda čak i kandidat za titulu uz ovako lošu formu Team Liquida, ali realnost je takva da teško da ćemo ikada ove igrače ponovo videti u zvaničnom LCS meču.