LCS: Evil Geniuses drugi, Golden Guardians idu u plejof

LOL 31. mar. 202010:57 > 10:59
Podeli:
Riot Flickr

Sinoć su odigrani svi tajbrejk mečevi LCS lige u kojima smo gledali po tri ekipe koje su se borile za drugo i šesto mesto.

Tokom cele prolećne sezone LCS lige timovi su bili izuzetno blizu po učinku tako da smo često bili svedoci toga da su drugu i osmu ekipu delile samo dve (ponekad čak i jedna) pobede. Zbog toga i ne čudi da je nakon 18 odigranih kola nekoliko timova završilo sa identičnim učinkom, što je dovelo do većeg broja tajbrejk mečeva nego što smo navikli da gledamo.

Niz od tri uzastopna poraza ekipe Team SoloMid ih je gurnuo sa druge na petu poziciju tabele, a to su iskoristili Evil Geniuses, 100 Thieves i FlyQuest da se nađu na deobi druge pozicije i sigurne zone za izbegavanje Cloud9 u prvom kolu gornjeg baraža. FlyQuest je nakon Cloud9 imao najbolji start ove sezone, ali kako je ona odmicala tako su počeli sve više da gube. Sa druge strane 100 Thieves je imao potpuno obrnutu situaciju. Veoma loš početak sezone, ali su u drugom delu šampionata odigrali 7-2.

Ova dva tima su se prva susrela i 100 Thieves je odneo ubedljivu pobedu potvrdivši odličnu formu. Njih je konačno zaustavio odlični Evil Geniuses koji igra verovatno i najbolji LoL u Americi trenutno, naravno nakon Cloud9.

Dvostruki prvak sveta Bae „Bang“ Jusin se konačno opustio u novoj ekipi i igra kako se od njega očekuje, a sve bolje partije pruža i italijsnki mid lejner Daniele „Jiizuke“ di Mauro koji je trenutno jedan od najboljih igrača u ligi. Evil Geniuses su na kraju potpuno zasluženo došli do druge pozicije, i ako nastave sa ovakvom igrom imaju najveće šanse da izazovu Cloud9 u borbi za titulu.

Bitku za šesto mesto i poslednji slot u plejofu su započeli Immortals i Dignitas. Dve organizacije koje su uložile veliki novac u svoje timove nisu ispunile očekivanja, a prvi je poklekao Immortals koji nije mogao da savlada Dignitas ovog puta. Dignitas je izborio šansu za odlučujući meč protiv Golden Guardiansa, ekipe od koje su svi očekivali da će zauzeti poslednje mesto na tabeli ove sezone, jer su makar na papiru imali izuzetno slab tim.

Golden Guardians su pokazali da ipak nije sve u skupim igračima i hrabrom igrom su uspeli da izbore svoje mesto među šest timova koji idu dalje. Često osporavani mid lejner Greyson „Goldenglue“ Glimer je u ključnim momentima uspeo da pronađe pikove sa Zoe, ostatak tima je umeo da ga isprati i nakon duge partije koja je trajal 46 minuta stavljena je tačka na poslednji tajbrejk.

Cloud9 je kao prvoplasirani tim grupne faze šampionata mogao da bira svog protivnika u prvoj rundi pobedničkog baraža, a oni su izabrali 100 Thieves iako je FlyQuest završio mesto ispod njih na tabeli, pokazavši da respektuju ekipu FlyQuest. Ovo znači da u drugom meču pobedničkog baraža gledamo Evil Geniuses i FlyQuest, a gubitnik ovog meča ide na Golden Guardianse, dok će poraženi iz prvog susreta igrati protiv TSM-a.

Screenshot