Izvučene grupe za glavnu fazu EU Mastersa

LOL 10. apr 202022:55 > 22:57
Riot

EBL šampion Energypot Wizards u grupi sa prvakom Velike Britanije, vicešampionom Nemačke i protivnikom ASUS-a iz plejin faze.

Novi sistem raspolede timova uz četiri učesnika iz plejin faze je doveo do poprilično izbalansiranih grupa ove godine na EU Mastersu, a evo i kako tačno grupe izgledaju.

Šampion francuske GamersOrigin ulazi kao favorit u grupu A gde bi GamerLegion i BT Excel trebali da vode glavnu borbu za drugo mesto.

Druga grupa je možda i najzanimljiva na turniru, prvenstveno zbog igrača koje ćemo u njoj gledati. Prvaka Španije Vodafone Giants predvodi bivši ADC ekipe Vitality Amadeu „Atilla“ Carvalho koji je obeležio proteklu sezonu u najjačoj regionalnoj ligi Evrope. Za LDLC ponovo igra legenda EU LCS lige i Fnatica Bora „YellOwstaR“ Kim, a za šampiona Poljske ekipu AGO igra Pawel „Woolite“ Pruski.

U grupi C priliku da pokaže svoje znanje imaće Erberk „Gilius“ Demir koje je ove sezone igrao i u LEC ligi i u nemačkom šampionatu gde je sa akademijom Schalke 04 došao do titule. Posebno zanimljivo u ovoj grupi će biti okršaj vicešampiona Španije Movistar Ridersa sa ekipom K1ck Neosurf koja je u baražu plejina pobedila treći tim španije MAD Lions i tako izborila svoje mesto u top 16.

Energypot Wizards će imati izuzetno težak zadatak da se izbore sa akademijom Fnatica i ekipom mousesports u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja. Fnatic Rising ima najviše igrača sa iskustvom igranja u LEC ligi na celom turniru, a kao zvezda tima se izdvaja najbolji solo Q igrač Evrope Felix „MagiFelix“ Bostrom.

Uz Fnatic Rising upravo mousesports može da se pohvali sa velikim brojem bivših LEC igrača, od mid lejnera Misfitsa Adam „LIDER“ Ilyasova do vicešampiona sveta Hampusa „promisq“ Abrahamssona koji je bio deo ekipe G2 Esports kao njihova prva izmena tokom prošle godine.