Doublelift se vraća u Team SoloMid

LOL 21. apr. 202021:21 > 21:24
Podeli:
Riot Flick

Prema izveštaju ESPN-a Team Liquid je pristao da proda TSM-u zvezdu svog LoL tima Yillanga "Doublelift" Penga.

Pre nekoliko dana je procurela informacija da je Team Liquid stavio Doubleliftov ugovor na prodaju, a kako novinar ESPN-a Jacob Wolf saznaje za kratko vreme su dobili veliki broj ponuda od preostalih LCS timova.

Oni su dopustili Doubleliftu da učestvuje u biranju, a on je odabrao da se vrati u Team SoloMid, što uopšte ne čudi. Naime dobro je poznata činjenica da se Doublelift već skoro godinu dana zabavlja sa direktorkom TSM-a i da sve češće na svojim strimovima priča o tome kako mu nedostaje tim za koji je igrao tokom 2016. i 2017. godine.

I pored osvajanja domaćih titula ekipa je podbacila na internacionalnoj sceni zbog čega je TSM doveo bot lejn G2 Esportsa a Doublelifta je zamenio Jesper „Zven“ Svenningsen.

Doublelift je nakon toga prešao u Team Liquid sa kojim je osvojio četiri uzastopne titule prvaka LCS lige i postao najuspešniji igrač svih vremena u ovom takmičenju, ali periodu uspeha je došao kraj ove godine kada je Team Liquid završio na devetom mestu u prolećnoj sezoni i postao prvi šampion ikada koji se nije plasirao u plejof.

Već tokom same sezone Doubleift je bio poslat na klupu za rezerve kako bi povratio motivaciju, ali izgleda da ni to nije pomoglo i da je Team Liquid jednostavno odlučio da uvede promene pred novu sezonu.

Ako se ova informacija ispostavi tačnom Doubleift će zameniti danskog igrača Kaspera „KobbE“ Kobberupta koji je pred početak sezone došao iz LEC ekipe Splyce.

Za sada još nema naznaka ko bi mogao da zameni Doublelifta u redovima Team Liquida.