T1 savladao DragonX za plasman u finale LCK lige

LOL 22. apr 202018:00 > 18:01
Riot Flickr

T1 će imati priliku da osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Južne Koreje u LoL-u nakon što su u borbi za finale nadigrali DragonX rezultatom 3-1.

Grupni deo 2020 prolećnog šampionata LCK lige je bio jedan od najizvesnijih u poslednjih nekoliko sezona. Tri tima su završila sa identičnim brojem bodova na deobi prve pozicije uz 14-4 skor, a na kraju je zbog najbolje razlike u pobeđenim i izgubljenim partijama sa +18 na prvom mesto završio Gen.G koji se direktno plasirao u finale lige.

T1 i DragonX su imali po +16 skor u pobeđenim gejmovima, ali je T1 oba puta slavio kada su se ova dva tima sastala zbog čega im je na kraju pripala druga pozicija.

Zmajevima je trebalo svih pet partija da savladaju neugodni DAMWON Gaming u drugoj rundi plejofa, čime su obezbedili priliku da se T1 osvete za poraze u prvom delu sezone.

Ipak videli smo preveliku razliku u kvalitetu timova i T1 je poprilično lako slavio u meč u koji su i ušli kao veliki favoriti. Najveća razlika se videla na topu gde je Canna u prve dve partije ima ukupan 11-2-15 skor igrajući Jaycea i Ornna, potpuno neutrališući svog rivala Dorana. DragonX je uzeo samo tri killa u drugoj partiji koju su izgubili rezultatom 15-3, ali uspevaju da se povrate i smanje prednost rivala nakon što je došao na njih red da prepuste samo tri killa T1 u 9-3 pobedi.

U odlučujućoj četvrtoj partiji Doran je imao još jedan slab gejm na 0-5-3 Lucianu, a Cuzz je imao još jednu odličnu partiju protiv svog bivšeg tima koje je morao da udalji iz daljeg toka takmičenja kako bi imao priliku da i sam osvoji titulu. Cuzz će i u finalu biti u centru pažnje, pošto će u meču protiv Gen.G-a igrati upravo protiv junglera koga je zamenio, i nema dileme da će pred nama biti još jedan sjajan duel između Clida i njega.