Liquid traži novog trenera, Tactical menja Doublelifta

LOL 30. apr. 202020:34 > 20:38
Podeli:
Riot Flickr

Vlasnik Team Liquida Steve Arhancet je otkrio šta će bivši prvak Amerike promeniti pred narednu sezonu.

Team Liquid LoL tim je u 2020 prolećnoj sezoni postavio neslavni rekord LCS lige postavši prvi šampion koji nije uspeo da se plasira u plejof. Oni su nakon četiri uzastopne titule završili na devetom mestu tabele a epilog toga je vrlo dobro poznat, iz ekipe je uklonjen Yiliang „Doublelift“ Peng koji je prodat Team SoloMidu.

U svom obraćanju navijačima Doublelift je otkrio da je ogorčen na trenere koji uopšte nisu našli za shodno da mu prijave žalbe saigrača i njih dobrim delom krivi za neuspeh tima, što je možda i uticalo na odluku da se Jang „Cain“ Nuri smeni sa pozicije glavnog trenera. On će ostati uz Liquid u novoj ulozi, a to je strateški trener.

I dok Team Liquid čeka novog glavnog trenera, ADC pozicija je već popunjena igračem njihove akademije Edwardom „Tatical“ Ra-om. Tactical je već imao priliku da se oproba u LCS ligi kada je prošle sezone na kratko zamenio Doublelifta, a u međuvremenu je vredno igrao solo Q gde je stigao do drugog mesta NA servera, odmah iza zvezde šampiona Cloud9, Jespera „Zven“ Svenningsena koji igra možda i u životnoj formi.

Ovo znači da će Team Liqid u narednoj sezoni nastupati u sledećem sastavu:

Top lane – Jung „Impact“ Eonyeong
Jungle – Mads „Broxah“ Brock-Pedersen
Mid lane – Nicolaj „Jensen“ Jensen
ADC – Edward „Tactical“ Ra
Support – Jo „CoreJJ“ Yongin