Novi veliki skandal potresa Team SoloMid

LOL 12. maj. 202019:34 > 19:40
Podeli:
Riot Flickr

U centru pažnje su se našli AD Carry ekipe Yiliang "Doublelift" Peng i njegova devojka Leena Xu, direktorka organizacije.

Naime do incidenta je došlo kada je tokom Doubleliftovog strima Leena u pozadini pričala telefonom i rekla kako „niko ne želi da dovede Dardocha.“

Ovim je potpuno ugrozila karijeru junglera Team SoloMida koji očigledno nije u planu ekipe za predstojeću sezonu, što je za kratko vreme dovelo do lavine negativnih komentara i negodovanja na internetu.

Kada je prvobitno otkriveno da Doublelift napušta Team Liquid i vraća se u TSM mnogi su se pitali da li ovim otvoreno dolazi do sukoba interesa pošto je bilo poznato da se tada već uveliko zabavljao sa direktorkom ekipe. Veliki deo LoL esport javnosti je stao u njihovu odbranu i rekao da nema potrebe za bilo kakvim dodatnim merama, oglasio se i sam Riot koji je sproveo istragu i došao do zaključka da nema nikakvih problema, ali manje od dve nedelje kasnije svedoci smo jedne zaista neprijatne situacije koja može i hoće imati ogromne posledice na karijeru jednog igrača.

Nije baš najjasnije kako je Leena mogla biti toliko nemarna da o poverljivim poslovnim stvarima priča pred ogromnim auditorijumom fanova koji prate Doubleliftov strim, i zašto bar to nije radila u drugoj sobi, ako već smatra da može da balansira privatni i poslovni život. Nameće se pitanje da li će ovoga puta proći nekažnjeno, ili će udruženje za zaštitu LCS igrača čiji je direktor upravo Doublelift reagovati, što će se teško desiti kada se uzme u obzir da su čak tri igrača TSM-a na visokim položajima unutar udruženja.

Vlasnik Team SoloMida Andy „Reginald “ Dinh je probao da smiri strasti dugačkom izjavom na Tviteru, ali lepo izvinjenje i kritika na račun nesmotrenosti njegove bivše devojke čini se da nisu dovoljni u situaciji koja zaista ne bi smela da se desi u profesionalnom esportu u kome se danas vrte milioni dolara i gde pogotovo u Americi transferi igrača se odavno obavljaju u šestocifrenim i sedmocifrenim brojevima.

Ono što je sigurno, sada je zaista pravi trenutak da Riot reaguje i izađe u javnost sa čvrstim stavom povodom čitave situacije koja zaista baca mračnu senku na celo takmičenje.