Huni prelazi u Evil Geniuses

LOL 28. maj. 202015:46 > 15:47
Podeli:
Riot Flickr

Korejski top lejner Heo "Huni" Seunghoon će nastaviti karijeru u ekipi Evil Geniuses.

Bivši igrač Dignitasa koji se pred početak prošle sezone našao u centru pažnje LoL javnosti kada je potpisao dvogodišnji ugovor na 2.3 miliona dolara je raskinuo sradnju sa ekipom nakon katastrofalno loše igre u prolećnoj sezoni u kojoj je njegov tim zauzeo tek sedmo mesto na tabeli i propustio plejof.

Dignitas je shvatio da je Huni u ovom trenutku propala investicija koliko god to surovo zvučalo i u aprilu donose odluku da ga puste da pronađe novi tim. Izgleda da niko od LCS timova nije pokazao zainteresovanost za ovog igrača, zbog čega je prema izveštaju ESPN-a potpisao za Evil Geniuses, koji podsetimo već imaju dva stranca u startnoj postavi, što je i maksimalni dozvoljeni broj po pravilima.

Teško je zaista poverovati da će tim koji je prošle sezone zauzeo treće mesto u Americi izbaciti nekog od svoja dva carry inostrana igrača (Daniele „Jizuke“ di Mauro i Bae „Bang“ Junsik), tako da možemo pretpostaviti da će Huni narednu sezonu provesti u EG akademiji.

Ono što može biti glavni razlog njegovog dolaska je i to što će Huni od naredne godine ispuniti uslove da se takmiči kao domaći igrač, nakon čega bi mogao da dobije prednost u odnosu na Colina „Kumo“ Zhaoa.