Mid lejner menja Sacrea u u SK Gamingu

LOL 29. maj. 202016:54 > 16:58
Podeli:
Riot Games

SK Gaming je doveo novog mid lejnera za letnju sezonu, dok će Janik "Jenax" Bartels od sada igrati na topu.

Nakon što su u prolećnoj sezoni zauzeli tek devetu poziciju, SK Gaming se odlučio za promene pred letnji split, koje su uključivale i odlazak Toni „Sacre“ Sabalića.

U tim na mid lejn stiže Dirk „ZaZee“ Mallner koji je prethodno igrao za BIG u nemačkoj regionalnoj ligi, a sa ovim timom je ujedno ostvario i svoj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri – osvajanja 2020 letnjeg EU Mastersa.

Iako je bilo za očekivati da će SK Gaming pojačati mid lejn nakon slabih partija Jenaxa, malo ko je mogao da pomisli da će upravo ovaj igrač zameniti Sacrea na top lejnu. Jenax je uveren da će mu igranje na topu „omogućiti da pokaže sav svoj potencijal“, što istini za volju više zvuči kao generična izjava nego nešto što je realno za očekivati.

SK je na poziciju glavnu trenera doveo bivšeg pro igrača Jesse „Jesiz“ Lea koji je sa ekipom LDLC nedavno osvojio 2020 prolećni EU Masters.

Ekipa je i ove sezone zadržala korejskog junglera Kima „Trick“ Gangyuna kao i balkanski bot lejn koji čine slovenački ADC Juš „Crownshot“ Marušić i hrvatski support Dino „LIMIT“ Tot.