Uzi zvanično neće igrati za RNG naredne sezone

LOL 1. jun 202019:36 > 19:39
Podeli:
Riot Flickr

Kineska ekipa Royal Never Give Up je danas predstavila svoj sastav za 2020 letnju sezonu, a u njemu neće biti legende Jian "Uzi" Haoa čija je budućnost u ovom trenutku potpuno neizvesna.

Slavni ADC je propustio prolećnu sezonu, a da se možda bliži i momenat kada će završiti karijeru postalo je jasno kada nije obnovio ugovor sa RNG-om koji je istekao u maju mesecu. Royal Never Give Up je potvrdio da njega neće biti u timu čak i van prve petorke ni naredne sezone, što znači da je Uzi sada slobodan igrač.

Kineski LoL superstar je svoju bogatu karijeru započeo još davne 2012. godine igrajući za Star Horn Royal Club i sa njima dva puta stiže do finala Svetskog prvenstva kada i stiče ogromnu popularnost među navijačima, a u maju 2016. godine dolazi u RNG uz koji je ostao sve do danas.

Uzi je tokom karijere u više navrata pravio pauze zbog povrede zglobova koju do danas nije uspeo da izleči. Ukoliko Uzi odluči da završi karijeru, glavni razlog će najverovatnije biti upravo ova povreda zbog koje više ne može igrati duži vremenski period a da ne oseti jake bolove.

Postoji opcija i da je Uzi u pregovorima sa drugim timovima, ali nekako kada se sagleda celokupna slika realnije je da smo zaista na pragu kraja karijere možda i najboljeg igrača svih vremena koji nije podigrao trofej LoL šampiona sveta.