WiLD ispao, povratak Nexusa u Esports Balkan Ligu

LOL 2. jun 202013:22 > 13:25
Podeli:
Fortuna eSports

Kvalifikacije za sedmu sezonu Esports Balkan Lige su završene porazom oba učesnika iz prošle sezone u baražu WiLD i Level Up će u sedmoj sezoni zameniti povratnik u EBL Nexus Gaming i Zero Tenacity.

U prvom kolu baraža za opstanak Level Up je dočekao rumunsku ekipu Nexus Gaming, dok je WiLD igrao protiv tima Zero Tenacity.

U prvom meču baraža Nexus i Level Up su odigrali odličan meč u kom su oba tima ubedljivo trijumfovala u po jednoj partiji, dok je treći odlučujući gejm bio neizvestan do samog kraja. Level Up je uspevao da održi korak sa Nexusom u killovima i goldu, ali je rumunska ekipa strpljivlo skupljala zmajeve i uz Dragon Soul uspela da polako ali sigurno dođe do pobede nakon skoro 40 minuta igre.

WiLD se našao po prvi put na korak od ispadanja iz Esports Balkan Lige nakon što ih je Zero Tenacity porazio u drugom meču baraža rezultatom 2-1.

Nakon toga Level Up i WiLD su igrači meč u kom je poražena ekipa gubila mesto u EBL ligi, što je značilo da ćemo nove sezone imati makar jednog novog učesnika u takmičenju.

Sa neverovatnih 43 killa u prvoj partiji Level Up je jasno stavio do znanja da će se svom snagom boriti za opstanak u ligi, a WiLD je sada nakon šest odigranih sezona bio samo jedan gejm od ispadanja. Nekada jedan od najboljih timova u ligi je za kraj još jednom pokazao da su bleda senka onog što su nekada bili, i bez previše otpora izgubili su i drugu partiju protiv Level Up, čime su se i zvanično oprostili od Esports Balkan Lige u kojoj Mađarska neće imati predstavnika od naredne godine.

Nexus Gaming i Zero Tenacity su potom igrali meč pobednika za direktan plasman u EBL, a za razliku od prethodnih mečeva ovaj i naredni su se igrali u BO5 formatu. Zero Tenacity je poveo 1-0, ali je Nexus odličnom igrom uspeo da preokrene rezultat i dođe nadomak EBL lige. Ipak, Zero Tenacity se nije predavao i uspevaju da izjednače i izbore odlučujući peti gejm.

U njemu smo videli sličnu situaciju kao i u prvom meču rumunske ekipe. Oni su u odlučujućem gejmu kontrolisali objektive na mapi i strpljivo kontrolisali partiju sve dok nakon 40 minuta igre i odlučujuće borbe kod Elder Dragona nisu stigli do velike pobede koja ih vraća u EBL.

U poslednjem meču baraža za sedmu sezonu Esports Balkan Lige smo gledali dva srpska tima, Zero Tenacity koji je pokušavao da obezbedi ulazak u ligu, i Level Up koji je branio svoje mesto u elitnom takmičenju.

Zero Tenacity je sa 3-0 nadigrao Level Up i preuzeo njihovo mesto u EBL ligi, čime smo dobili dva nova tima u sedmoj sezoni, dok će nekadašnji učesnici morati da se zadovolje igranjem u kvalifikacijama i potencijalnim povratkom u ligu naredne godine.

Screenshot