Riot uklanja promo partije iz LoL-a

LOL 2. jun 202023:07 > 23:09
Podeli:
Riot Flickr

Od naredne sezone LoL igrači više neće morati da igraju promo partije za prelazak u veću diviziju, potvrdio je direktor LoL gejmpleja Mark Yetter.

Već dugi niz godina LoL igrači se žale na to da ne bi trebalo da postoje partije koje direktno odlučuju o sudbini njihovih partija, jer baš u tim partijama može da im se zalomi neko ko je AFK ili troluje, ali Riot do sada nije želeo da usliši njihove molbe.

Izgleda da je konačno sistem dovoljno napredovao prema rečima Yettera da sada može da prepozna po MMR rejtingu kada je igrač spreman da se popne korak bliže tome da jednog dana postane Challenger.

RIot je u prvoj polovini vredno radio na tome da poboljša MMR alogoritam koji bi olakšao visoko rangiranim igračima da što efikasnije pronađu igrače sličnog nivoa, a da ipak ne čekaju predugo na partije. Razlog ovome je veliki pitisak pro igrača koji se mesecima žale da prečesto igraju sa igračima koji im nisu ni blizu po veštini, i da će radije čekati par minuta duže na odgovarajuće protivnike nego da kao Challengeri igraju protiv amatera.

Unapređivanje alogoritma je dovelo do toga da je Riot sada spreman i da ukloni promo mečeve, ali isto tako i da izbaci zaštitu igrača koja ih je ostavljala u diviziji na neko vreme čak i ako izgube više mečeva na 0 LP-a.

Treba napomenuti da postoji još uvek šansa da Riot u međuvremenu promeni odluku, ali ako sve bude radilo kako treba, od 2021. godine više nećemo morati da brinemo o izuzetno stresnim i napornim promo partijama.

Više o planovima Riota za narednu sezonu možete pročitati ovde.