TasteLess potpisao za EBL prvaka Energypot Wizards

LOL 8. jun 202017:44 > 18:05
Podeli:
Fortuna eSports

Igor "TasteLess" Radusinović će zameniti Alexandra "whiteinn" Kolozsvaria u redovima aktuelnog šampiona Esports Balkan Lige, ekipi Energypot Wizards.

Energypot Wizards kreću u odbranu titule LoL šampiona Balkana sa promenom na support poziciji. Whiteinn je potpisao za špansku ekipu BCN Squad a na njegovo mesto je stigao iskusni srpski igrač TasteLess, koji je prethodne sezone igrao za ŠAIM SE.

TasteLess koji je ujedno i jedan od najpopularnijih LoL igrača na ovim prostorima je počeo sa izgradnjom svoje karijere igrajući za Instinct Esports/SBB Esports, a u prvoj sezoni EBL lige nastupa kao član Greek Regenesisa. Većinu karijere je igrao na relaciji Balkan – Španija, dva puta je bio član ekipe eMonkeyz, a od timova iz regiona nastupao je za Crvenu zvezdu, RIFT Esports, ASUS i ŠAIM SE.

Energypot Wizards su prošle sezone preuzeli slot od bugarske ekipe Random 5, i već u svojoj debitantskoj sezoni dolaze do titule 3-2 pobedom u velikom finalu protiv Crvene zvezde. Ova pobeda im obezbeđuje direktan plasman u glavnu fazu 2020. prolećnog EU Mastersa, gde sa ukupnim 3-3 skorom završavaju na trećem mestu grupe D iza mousesportsa i Fnatic akademije.

Menadžer ekipe Đorđe „Spale“ Spasić je izjavio sledeće za Sport Klub povodom promene na support poziciji:

Nakon odlaska Whiteinn-a u BCN, morali smo da pronađemo adekvatnu zamenu na poziciji supporta. Trebao nam je igrač koji poseduje sličan stil igre kao naš prethodni support, i odlučili smo da je Tasteless najbolja opcija u ovom trenutku za nas, tako da smo izgladili odnose iz prethodne sezone i uspostavili saradnju. Daćemo sve od sebe da postanemo što bolji tim, kako bismo odbranili titulu iz prethodne sezone.

Energypot Wizards započinju pohod na drugu titulu EBL lige od 22. juna, a rivali koji će probati da im preotmu trofej su: ASUS ROG ELITE, Crvena Zvezda, CR4ZY, Nexus Gaming, Split Riders, Howling eSports i Zero Tenacity.

Sve mečeve možete gledati u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu.