Varus banovan u svih 131 partija LPL lige

LOL 2. jul 202015:31 > 15:32
Podeli:
Riot

Moćni AD Carry je ostavio u senci čak i Apheliosa, za sada 100% ban u najjačoj LoL ligi sveta.

Kineski timovi nijednom nisu dozvolili svojim protivnicima da igraju Varusa u dosadašnjem toku LPL lige. Heroj koji je bio jedan od najviše igranih tokom prolećne sezone nije video Summoners Rift od starta letnjeg splita, a koliko je moćan najbolje pokazuje i činjenica da je i u LEC, LCS i LCK ligi igran samo devet puta uz 240 banova.

Samo jednom u dosadašnjem toku letnje sezone se desilo u nekoj od velikih liga da nije bio ni banovan ni pikovan, i to u Evropi u meču između Fnatica i MAD Lionsa koji su rešili da se bore na botu bez klasičnih ADC heroja, na jednoj strani su bili Soraka i Nautilus, a na drugoj Senna i Wukong.

Glavni razlog tome je to što Varus nema mane. Jak je u lejnu, koristan u svim fazama igre, plus ima jedan od najboljih ulti magija na ADC poziciji. Riot je zbog toga rešio da mu stane na put i nerfuje ga u 10.14 patchu, koji bi trebalo da donese promene na bot lejnu.

Pored Varusa, u Kini je najviše banovana Kalista, čak 82 puta, a nakon ova dva heroja najviše su traženi Aphelios koji je igran u 91. partiji i Ezreal koga smo gledali 70 puta. Ova četiri heroja vode glavnu reč na bot lejnu, bilo da je reč o borbi oko njihovog odabira ili bana, dok su nekadašnje zvezde bot lejna Kai’Sa i Xayah potpuno ispale sa radara. Kai’Sa je doduše igrana 16 puta i povremeno se i dalje uklopi u određene timske sastave, ali je daleko od carry zvezde koja je nekada bila.