LEC: Fnatic prekinuo crni niz, Caps demolirao Misfits

LOL 3. jul 202023:04 > 23:55
Podeli:
Riot Flickr

Osmo kolo LEC lige obeležila prva pobeda Fnatica u poslednjih pet mečeva, ubedljiva pobeda G2 Esportsa i bez glavne zvezde tima, kao i novi trijumfi ekipa MAD Lions i Rogue koje nastavljaju sa sjajnim igrama.

Fnatic je nakon četiri uzastopna poraza uspeo da dođe do pobede u LEC ligi, doduše veoma klimave pobede koju im je u neku ruku poklonio ADC SK Gaminga Juš „Crownshot“ Marušić. Taman kada se SK Gaming vratio u igru i kada se činilo da će potpuno preokrenuti tok meča i savladati Fnatic svojim nadmoćnim sastavom heroja za timske borbe, Crownshot je napao kulu na midu potpuno bespotrebno iskačući ispred svog tima, što je Fnatic iskoristio da ga „obriše“ u sekundi i nakon toga počisti skoro ceo protivnički tim.

SK Gaming je nakon toga uspeo da dođe do Dragon Soul buffa, ali su već bili u prevelikom zaostatku tako da im ni on nije pomogao da spreče Fnatic da dođe do pobede.

U preostalim mečevima gledali smo pobedu Excela protiv ekipe Vitality koja nažalost verovatno udaljava Aljošu „Milica“ Kovandžića iz trke za plejof, sem ukoliko Vitality ne napravi veliki niz pobeda u drugom delu sezone. Milica je još jednom pružio odličnu partiju, ali je u ključnoj borbi jedan udarac delio Vitality od potencijalne pobede, kada su oni izgubili svog glavnog tenka, dok je protivnički Volibear preživeo. Nakon toga Excel dolazi do Dragon Soul buffa a ubrzo potom i do pobede.

Schalke 04 Esports i MAD Lions su odigrali izuzetno čudan meč u kom je Schalke 04 zapravo poveo i tu prednost održavao neko vreme. U 25. minutu rezultat je iznosio 4-4, dok je razlika u goldu bila nešto manje od 1.000 za nemačku ekipu, samo da bi potom usledio pravi haos u narednih devet minuta u kojima je MAD Lions napravio čak 17 killova i upisao nove bodove.

Potom je usledila uspavanka između ekipa Rogue i Origen, u kojoj je Rogue dokazao da su postali veoma ozbiljna i zrela ekipa, koja više ne igra haotično već je u stanju i da pobedi Origen u njihovoj makro igri odugovlačenja. Koliko je bio spor tempo igre najbolje pokazuje 9-9 rezultat nakon 46 minuta, ali sve to je nadoknadio Rasmus „Caps“ Wither u meču između G2 Esportsa i Fnatica.

Iako je G2 igrao bez Luke „Perkz“ Perkovića koji je na odmoru, Caps je rešio da podseti navijače ko je glavni carry u ekipi i nakon što je dobio nekoliko brzih killova na Kog’Mawu potpuno je kontrolisao ostatak meča završivši sa 13-1-7 skorom nakon 26. minuta igre. On je u proseku pravio 1.476 štete po minutu, što je četvrti najveći DMG/M (Damage per Minute) skor u istoriji EU LCS/LEC lige.

LEC tabela:

1. MAD Lions 7-1
2. Rogue 6-2
3. G2 Esports 5-3
4. Fnatic 4-4
4. Misfits 4-4
4. Origen 4-4
4. SK Gaming 4-4
8. Vitality 3-5
8. Excel esports 3-5
10. Schalke 04 Esports 0-8